Ha ezt csináljuk az evőpálcikánkkal, akkor szellemeket hívunk meg vacsorázni

sushi, étel, hal, rizs
Close-up of the hands of a young couple eating traditional Japanese food with chopsticks during romantic dinner at home
Vágólapra másolva!
A sushit szerte a világon sokan szeretik, de nagy esélye annak, hogy az emberek többsége rosszul eszi. Egy híres sushi séf elmondta, hogy mit rontanak el az emberek és hogyan kellene enniük helyesen.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi szinten az egyik legnépszerűbb japán étel a sushi, amely sushi rizsből és különféle töltelékekből áll, amit gyakran hínárba csomagolnak. Egy séf elmondta, hogy sokan nem is tudják, hogy rosszul eszik a kedvenc ételüket. Például a sushi mellé felszolgált gyömbért a tekercsekhez eszik, pedig az igazából a tekercsek után kell enni, hogy megtisztítsa a szájpadlást.

A séf azt is elmondta, hogy a wasabit nem szabad belekeverni a szójaszószba, mert az teljesen megváltoztatja az ízélményt.

A sushi az egyik legismertebb japán étel Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Kzenon/Shutterstock. No use without permission./Kzenon

A séf az evőpálcikák használatához is adott tanácsokat.

A pálcákát a tányér szélére sem illik tenni, mert ez egy japán temetkezési szokás és azt jelenti, hogy szellemeket hívunk meg vacsorázni.

Elmondása szerint nem szabad a pálcikákat összedörzsölni, mert ez azt üzeni a szakácsnak, hogy olcsónak találja a vendég az ételt.

Forrás:Mirror