A labdákat hibáztatják a sérüléseik miatt a világsztár teniszezők

Horizontal
Russia's Daniil Medvedev hits the ball against Andrey Rublev (not pictured) during the ATP Dubai Duty Free Tennis Championship final match in Dubai, on March 4, 2023. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
Több, az elmúlt hónapokban megsérült sztárteniszező is elmondta, hogy nagyrészt a tornáról tornára kicserélt labdák felelősek a sérüléseikért.

Taylor Fritz, Stanislas Wawrinka, Danyiil Medvegyev, Stefanosz Cicipasz, Jiri Lehecka, Pablo Carreno Busta és Sebastian Korda is azok közé tartozik a világ férfi teniszezőinek élmezőnyéből, akik az év során csukló- vagy könyöksérülést szenvedtek el. A heti, asztanai tenisztornán aztán a belga Zizou Bergs is csatlakozott hozzájuk, aki utána elmondta, minek tulajdonítja a sérülését.

mondta Bergs.

A belga játékos kijelentése után többen is csatlakoztak az álláspontjához, Taylor Fritz a közösségi oldalán is kritizálta a folyamatos labdaváltásokat, amelyek miatt mindig alkalmazkodniuk kell a különböző típusokhoz.

- írta az amerikai.

A wimbledoni bajnok Carlos Alcaraz ugyan komolyabb sérülés nélkül vészelte át az idényt, de a spanyol teniszező is úgy nyilatkozott a Roland Garros után, hogy szerinte hatalmas segítség lenne a mezőnynek, ha egész évben (legalább borításonként) ugyanazzal a labdával játszhatnának.

Egyelőre kérdéses, hogy a nemzetközi szövetség enged-e a nyomásnak, és ha igen, melyik márka lesz a szerencsés.