Financial Times: jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra

Alapjogokért Központ, Brüsszel, uniós pénzek
Vágólapra másolva!
Jöhetnek az EU-s pénzek Magyarországra, ha hozzájárulunk Ukrajna támogatásához - közölte a Financial Times. A brit lap uniós forrásokra hivatkozva ír a lehetséges megegyezésről. A lapban megjelent hír összefüggésben lehet azzal, hogy egyrészt mára Magyaország minden brüsszeli követelést teljesített, és mindenki számára teljesen nyilvánvaló lett, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Ráadásul teljesen nevetséges újabb követelésekkel állnak elő, mégpedig, hogy az Országos Bírósági Tanács milyen szobákat kapjon. Jól láthatóan nem tudnak mit kitalálni, hogy visszatartsák a forrásokat, és teljes mértékben jól látszik, hogy politikai okoból nem kapja meg az ország a forrásokat.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság arra készül, hogy több milliárd eurónyi, jelenleg a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt befagyasztott uniós forrást szabadítson fel Magyarország számára, és ezzel Budapest támogatását is megszerezze a blokk költségvetésének növeléséhez és az Ukrajnának nyújtott jelentős pénzügyi támogatáshoz – írja a Financial Times.

Lesz megállapodás az uniós pénzekről? Forrás: Alapjogokért Központ

A BRIT LAP SZERINT EZ GYŐZELMET JELENTENE ORBÁN VIKTOR SZÁMÁRA, AKI KORÁBBAN TÖBBSZÖR HANGOZTATTA: ADDIG NEM JÁRUL HOZZÁ AZ UNIÓS KÖLTSÉGVETÉS NÖVELÉSÉHEZ, AMÍG MAGYARORSZÁG HOZZÁFÉRÉSÉT BLOKKOLJÁK.

A cikkből kiderül: 13 milliárd euró EU-s forrást kívánnak feloldani november végéig. Erről három, a tárgyalásokról tájékozott tisztviselő beszélt a Financial Timesnak. Ismert: az Európai Unió 2022 decemberében fagyaszotta be a Magyarországnak járó 2 milliárd eurós kohéziós forrást jogállamisági aggályokra hivatkozva. Hazánk azonban májusban teljesítette a legfőbb brüsszeli követelést, az igazságügy megreformálását - írta a Mandiner.

Nevetséges követelések

A lapban megjelent hír összefüggésben lehet azzal, hogy egyrészt mára Magyaország minden brüsszeli követelést teljesített, és mindenki számára teljesen nyilvánvaló lett, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Ráadásul teljesen nevetséges újabb követelésekkel állnak elő, mégpedig, hogy az Országos Bírósági Tanács milyen szobákat kapjon. Jól láthatóan nem tudnak mit kitalálni, hogy visszatartsák a forrásokat, és teljes mértékben jól látszik, hogy politikai okoból nem kapja meg az ország a forrásokat.