Végiglopta a Sopron környéki templomokat

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy munkanélküli férfi egy éjszaka alatt több település templomába is betört Sopron környékén. Az adománygyűjtő perselyeket törte fel. A rongálással több kárt okozott, mint a lopással.
Vágólapra másolva!

A 43 éves, hajléktalan férfi szeptemberben egy éjszaka alatt öt templomba próbált meg betörni egy éjszaka alatt Sopron környékén. Először egy kistelepülés templomába próbált meg bejutni, de ez nem sikerült neki, ezért átment egy közeli településre, ahol már sikerült felfeszítenie a templom ajtaját. Bent értékeket keresett, közben megrongált két mozgásérzékelőt.

Innen nem tudott ellopni semmit, de a rongálással közel 50 ezer forintos kárt okozott.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek után egy másik településre ment át, ahol sikerült felfeszítenie a helyi templom ablakát. A adománygyűjtő perselyekből kilopott 50 ezer forintot, a rongálással pedig 100 ezer forintos kárt okozott.

Még az éjszaka folyamán átment egy másik faluba, ahol betörte a templom ablakát. Bemászott, majd az egyik perselyt feltörte, a másikat pedig egy talált kulccsal kinyitotta.

20 ezer forintot tudott ellopni, a rongálással viszont itt is 100 ezer forintos kárt okozott.

A férfi ellen lopás miatt indítottak eljárást, a bíróság az ügyészség javaslatára letartóztatta.