Vágólapra másolva!
A DVTK Hun-Therm hazai pályán három ponttal legyőzte a spanyol Zaragozát szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, így továbbra is veretlen.

Az NB I-ben bronzérmes DVTK az előző szezonban alanyi jogon szerepelt a csoportkörben, 14 alapszakaszmeccséből hatot megnyert, és csoportjában a hatodik helyen fejezte be első idényét az Euroligában. A jelenlegi kiírásban a selejtezőben kezdett Völgyi Péter együttese, amely a London Lions búcsúztatásával harcolta ki fennállása során - és egymás után - másodszor az Euroliga főtábláját. Ott a múlt héten 67-57-re nyert a francia LDLC ASVEL Feminin vendégeként, főleg Lelik Réka és Kaila Charles kiemelkedő teljesítményének, 14-14 pontjának köszönhetően.

A hazai folytatásban az újonc Zaragoza várt a miskolciakra, amely spanyol kupagyőztesként mutatkozhatott be a kontinentális elitben, méghozzá a nyitókörben a romániai Sepsi legyőzésével. A spanyolok kispadján Carlos Cantero ült, aki korábban a Sopron Basketnél Roberto Iniguez vezetőedző segítője volt.

A DVTK legyőzte a Zaragozát, továbbra is veretlen az Euroligában Forrás: dvtk.hu

Remekül kezdtek a diósgyőriek, kilenc perc alatt mindössze hat pontot kaptak, miközben 17-et dobtak, főként a válogatottal júniusban Eb-negyedik Aho Nina révén. A folytatásban magára talált az ellenfél, és a 13 pontos hátrányt háromra faragta (24-21). A 17. percre visszaállt a kétszámjegyű különbség (33-13), a nagyszünetben 38-27 volt az állás.

A második félidő Lelik hármasával rajtolt, a házigazdák tartották a 8-10 pontos távolságot, miközben kétszer annyi triplát dobtak, mint a spanyolok, emellett sokkal jobban lepattanóztak. Az 59-47-ről induló zárószakaszban a sok magyar labdaeladás következtében a Zaragoza feltámadt a hajrában, és másfél perccel a vége előtt 64-61-re feljött, ám Kányási Veronika duplája megnyugtatta a csapatot és a szurkolókat is.

A százszázalékos DVTK egy hét múlva Juhász Dorka csapatánál, az olasz Schiónál vendégeskedik.

Női kosárlabda, Euroliga, 2. forduló, A csoport:
DVTK Hun-Therm - Zaragoza (spanyol) 66-63 (21-11, 17-16, 21-20, 7-16)
A magyar csapat legjobb dobói: Kányási 14, Aho 13, Lelik 7, Charles 7

Ami a többi magyar érdekeltségű Euroliga-klubot illeti, a Schio 70-58-ra nyert a Gereben Líviával felálló Sepsi csarnokában. Juhász nyolc, Gereben négy pontig jutott. A Mersin 79-75-re verte a francia Landes-ot, a törököknél Studer Ágnes három pontot szerzett, Kiss Virág nem dobott kosarat.

A Szekszárd hazai pályán 11 pont különbséggel nyert a női kosárlabda Európa Kupa első fordulójában.

Az előző szezonban még euroligás magyar csapat a cseh Chomutov ellen remek hajrával és a 22 pontig jutó Boros Júlia remeklésével győzött a második vonalnak számító sorozat nyitányán.

Európa Kupa, 1. forduló, K csoport:
TARR KSC Szekszárd-Chomutov (cseh) 76-65 (19-19, 14-18, 12-11, 31-17)
A magyar csapat legjobb dobói: Boros 22, Krnjic 16, Monroe 12, Stanacev 11