Vágólapra másolva!
Harry Maguire, a Manchester United angol válogatott játékosa elmondta, hogy a klub korábbi legendás játékosa, David Beckham rengeteget segített neki a jó tanácsaival, miután a szurkolók céltáblájává vált.

A 30 éves védő 2019 nyarán került a Manchester Unitedhoz, egy ideig jól is teljesített, de az elmúlt két szezonban többször is nagyot hibázott, ezért a szurkolók folyamatosan kikezdték, megfenyegették, ráadásul Maguire lett az internetes mémgyárosok első számú célpontja.

Maguire az utóbbi időben már a Manchester Unitedban sem számít alapembernek, nyáron Erik ten Hag vezetőedző el is vette tőle a csapatkapitányi karszalagot, ennek ellenére Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitány továbbra is bízik benne.

David Beckhamet a mai napig kísérti az 1998-as nyolcaddöntő Forrás: AFP/Gerard Cerles

Az 59-szeres válogatott játékos legutóbb szeptember 12-én, a skótok otthonában rendezett Eb-selejtezőn lépett pályára csereként, azonban a beállása után nem sokkal szerencsétlen öngólt lőtt. Ezt követően a skót szurkolók Maguire minden labdaérintésénél ujjongni kezdtek, míg az angolok a meccs után folyamatosan gyűlölködő üzenetekkel bombázták a focistát.

Magurie a PA Sportnak adott interjúban mesélt arról, hogy az eset után rengeteget segített neki David Beckham, aki korábban került hasonló helyzetbe. A Manchester United legendáját az 1998-as világbajnokság nyolcaddöntőjében kiállították, miután egy szabálytalanság után a földön fekve belerúgott az argentin Diego Simeonébe. A találkozót végül az angolok tizenegyespárbajban elveszítették, a szurkolók és a média pedig Beckham elleni fordultak.

Igazán gáláns tőle, hogy ezt tette – mondta Maguire a PA Sportnak adott interjújában.

Skócia elleni öngólja után szétszedték a szurkolók Harry Maguire-t Forrás: AFP/Andy Buchanan

"Emlékeztetett a pályafutásom szép pillanataira, és arra, hogy minden karrier hullámvasút szép és kevésbé szép pillanatokkal, élményekkel.

- mondta a 30 éves védő, aki hozzátette, hogy Beckhamről készült dokumentumfilm megnézése közben szinte el sem tudta hinni, hogy a focista miken mert keresztül az 1998-as világbajnokság után.

Maguire végül azt mondta, hogy David Beckham hatalmas példakép sok fiatal focista számára, különösen az ő generációjának.