Csúnyán át akarják verni a Facebook-felhasználókat

Facebook - Meta 2021,Facebook,images,Logo,Meta,October,social media,stock,stockp Horizontal facebook vállalat cég új neve
ANKARA, TURKEY - OCTOBER 28: In this photo illustration logos of Facebook and Meta are displayed on computer and mobile phone screens in Ankara, Turkey on October 28, 2021. Hakan Nural / Anadolu Agency (Photo by Hakan Nural / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Facebookon rendre jelennek meg átverések, újabban a hirdetésekre is figyelni kell, mert lehetséges, hogy olcsón próbálnak eladni termékeket, és csak később derül ki, hogy hatalmas átverésről van szó. 
Vágólapra másolva!

Hasonlóról számolt be egy érintett az Internetes csalások elnevezésű online csoportban. A férfi egy magyar nyelvű reklámot látott, amely aránylag olcsó áron hirdetett külső adattárolókat a 2Tb-ostól a 20 Tb-osig. Leadott egy rendelést egy 20Tb-os adathordozóra. Miután kifizette és átvette a terméket, utána szembesült azzal, hogy bizony csalás áldozata lett. Valójában a termék silányabb minőségű volt és egyáltalán nem hasonlított arra, amit rendelt.

Utánanézve a cégnek, amit kizárólag a csomagban lévő tartalomból tudtam meg, kiderült, hogy nagy nemzetközi átverő cég hongkongi központtal, de Nagy Britanniától Oroszországig vannak lerakatai, raktárai, így Magyarországon is valahol

- olvasható a bejegyzésben.

A Facebookon újabban hamis termékhirdetéseket is feladnak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Hakan Nural

Ez azonban nem minden, egy világmárka nevével is visszaélt valaki. A Jo Malone minden évben piacra dob egy 350 font értékű adventi naptárat, amelyet csalók most mindössze 30 fontért reklámoztak. Tehát forintra átváltva egy majdnem 150 ezres terméket mindössze 13 ezer forintért árusítottak - hívja fel a figyelmet a Promotions.hu.

Aggodalomra ad okot, hogy ezeknek a hirdetéseknek egy része veszélyes webhelyekre vezet, amelyek ellophatják a személyes adatainkat.

Ha rákattintunk a hirdetésre, egy hosszú termékleírást tartalmazó webhelyre kerülünk át és egy fizetőoldal is megjelenik a képernyőn, ahol a vásárló nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát és kártyaadatait kérik.

A Facebook időközben azt közölte, hogy eltávolították ezeket a hirdetéseket, de felhívják a figyelmet arra, hogy hasonló csalásokra érdemes nagyon odafigyelni.