Litván győzelem a magyarok Eb-selejtezős csoportjában

Szófia, 2023. október 14. A litván Pijus Sirvys, miután megszerezte a találkozó első gólját a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői G csoportjának hetedik fordulójában játszott Bulgária-Litvánia mérkőzésen Szófiában 2023. október 14-én. MTI/EPA/Vaszil Donev
Vágólapra másolva!
A magyar érdekeltségű csoport két nyeretlen csapatának szombati mérkőzésén a litván labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott Bulgária vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban..

A balti állam nemzeti együttese már a 42. percben emberelőnybe került Andrian Krajev kiállítása révén, ezt kihasználva pedig Pijus Sirvys duplájával sikerült megszereznie első győzelmét az ötösben, melyben így éppen a bolgárokat megelőzve elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A litván Pijus Sirvys, miután megszerezte a találkozó első gólját a Bulgária elleni meccsen Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

A litvánok, akik kedden éppen a magyarokat fogadják Kaunasban, sikerükkel megőrizték matematikai esélyüket az Eb-részvételre, viszont a bolgárok már nem juthatnak ki a 2024-es, németországi kontinenstornára.

A H csoportban listavezető, házigazda szlovénok háromgólos győzelmet arattak a finnek ellen. A hazaiak Benjámin Sesko duplájával már a szünetben két góllal vezettek, majd a hajrában ehhez még egyet hozzátettek.

A szlovénok fontos rangadót nyertek Forrás: AFP/Jure Makovec

Gulácsi Péter is Willi Orbán lipcsei csapattársa, a szlovén Benjamin Sesko 17 meccsen már 13 gólnál jár a válogatottban, a csapata pedig ezzel a győzelemmel óriási lépést tett az Eb-szereplés felé.

Eb-selejtezők, 7. forduló:
G csoport
Bulgária-Litvánia 0-2 (0-1)

H csoport:
Szlovénia-Finnország 3-0 (2-0)
Észak-Írország - San Marino 3-0 (2-0)