500 év óta először kaphatók Magyarországon egy neves borászat termékei

A Mazzei borászat egyik modern pincéje
Vágólapra másolva!
Nagyon kevés borászat létezik a világon, amely fél évszázada egy családhoz köthető. Ezek egyike az 1435-ben alapított Mazzei borászat.
Vágólapra másolva!

A Mazzei család a legősibb családok közé tartozik Toszkánában. Nem csupán a borászathoz, de a régió politikai kulturális életéhez is szorosan kötődnek. Egyik ősükhöz kötődik a Chianti régió elnevezése.

A Veritas borkereskedés négy különböző borrégióban található birtokukról hozta el a Mazzei borokat, amelyek most először kaphatók Magyarországon.

A választékból mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

A Mazzei borászat egyik modern pincéje Forrás: Mazzei

A termékek között van elegáns prosecco (olasz pezsgő), különleges, vermentino szőlőfajtából készült, ásványos fehér bor, chianti vörös csúcsbor és könnyedebb szicíliai vörös bor.

A borok közül többet 90 pont feletti értékkel jutalmaztak a világ vezető borszakértői.

Milliárdok a borászatoknak

Magyarországnak rendkívül fontos a magyar bor, a borászat, ezért az elmúlt években jelentős támogatást kapott az ágazat. A legújabb tervek szerint 2,5 milliárd forintra közvetlenül a kistermelők pályázhatnak. A 15 ezer eurós egyszeri támogatást szabadon felhasználhatják a gazdák, akár eszközöket, akár alapanyagot vásárolhatnak belőle, vagy bővíthetik raktáraikat. A fennmaradó hárommilliárd forint az önkormányzatok számára válik elérhetővé.

Mindezek mellett a borászatok körében az elmúlt években is nagy népszerűségnek örvendett a gépbeszerzési támogatás. Ezt támasztja alá Nagy István agrárminiszter egy korábbi beszámolója is, amely szerint

a múlt év őszéig több mint 24 milliárd forint jutott az ágazat egyik legnagyobb forrását jelentő borászati gépek és technológiai berendezések beszerzésére fókuszáló támogatásokra.