Bakondi György: Hamász-harcosok érkezhetnek Európába az illegális migrációval

A Hamász terroristái
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió továbbra sem a külső határok védelmére fekteti a hangsúlyt, nem az európai emberek biztonságára, hanem a kötelező szétosztásra; a mostani konfliktusból érkező migránsok között Hamász-harcosok is lehetnek - figyelmeztetett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György szerint a terrorcselekmények újabb hulláma azt mutatja, hogy a prognózisok, amelyek az illegális migráció súlyos belbiztonsági hatásaira figyelmeztettek, nagyon is reálisak voltak; objektív tény, hogy az illegális migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár.

Azt mondta: az Európai Parlament (EP) előtt lévő újabb migrációs paktumot azért szeretnék gyorsan elfogadni, mert a mostani helyzet az európai emberekben rettegést kelt, és a jövő évi európai uniós választáson "ezek a félelmek talán elérik azt a szintet, hogy a lakosság változtatási szándéka megjelenik az EP összetételében".

A tömeges, ismeretlen személyazonosságú emberek bűnözők által szervezett, erőszakos behatolása az unióba nem humanitárius kérdés, ahogyan azt Nyugat-Európában láttatni szeretik, hanem szuverenitási és belbiztonsági kérdés - mondta a főtanácsadó.

Hozzátette, akik ideológiai, politikai meggondolásból lépnek föl, azok másképp látják.

Emlékeztetett arra, hogy "volt egy Soros-terv", amely évente egymillió bevándorlóval számolt, és az ENSZ friss adatai szerint tavaly éppen egymillió illegális migráns érkezett Európába. A Soros-terv konzekvens végigvitele súlyos fenyegetést jelent - állapította meg Bakondi György.

Rengeteg migráns támogatja a terrorszervezeteket Forrás: AFP/2021 Anadolu Agency/Askin Kiyagan

Úgy vélte, az illegális migráció erőltetése mögött álló politikai megfontolás lényege, hogy ezek a tömegek hamar állampolgárságot kapnak, szavazóbázist képeznek, és "nyilvánvalóan a konzervatív, keresztény pártokra nem fognak szavazni".

A főtanácsadó közölte: a terrorcselekmények újabb hulláma összefügg a Hamász Izrael elleni, példa nélküli súlyosságú támadásával. Európa-szerte Hamász melletti szimpátiatüntetések zajlanak, és súlyos bűncselekményeket, terrorcselekményeket követtek el.

A brüsszeli terrorcselekmény elkövetőjéről felidézte: tunéziai állampolgár, aki már három éve jogellenesen tartózkodott Belgiumban, és állítólag a titkosszolgálatok felügyelete alatt állt.

Arab terrorista végzett ki két svéd szurkolót Brüsszelben Forrás: MTI/AP/Nicolas Landemard

Hozzáfűzte, kiderült az is, hogy a kiutasításról szóló döntést általában postázzák, de a tunéziai terroristának "elvitték a lakcímére, ám sajnos nem tudták átadni, mert nem volt otthon". Így aztán három évig illegálisan tartózkodott Belgiumban, tipikus esete az alvó ügynöknek - jegyezte meg a főtanácsadó.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bakondi György kijelentette: a magyar kormány 2015 óta konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a tömeges illegális migráció "nem jó dolog", és kezelése elsősorban szuverenitási és belbiztonsági kérdés.

Számos tény mutatja, hogy az illegális bevándorlás és a bent lévő nagy létszámú muszlim népesség a táptalaja annak, hogy súlyos következményei legyenek a bevándorlásnak - mondta a főtanácsadó.

Hangsúlyozta: Magyarország részt vesz "mindazon rendőri és titkosszolgálati együttműködésekben, amelyek a terrorista cselekmények megelőzését, felderítését, az embercsempészek szétzúzását célozzák". Emellett mindent megtesznek annak érdekében, hogy "ne jöjjön létre olyan nagy létszámú népesség, amelyben el tudnak vegyülni a terroristák".

Nincs olyan információ, amely szerint Magyarország terrorfenyegetettségben lenne - tette hozzá Bakondi György. Kijelentette, Magyarországon nem lehet terrorista cselekmények mellett tüntetni, és a határőrizet garantálja a magyar emberek biztonságát.