Vágólapra másolva!
December 20-ára halasztották a szombat estére tervezett Szigetszentmiklós-Sopron mérkőzést a magyar női kosárlabda-bajnokságból.

A Sopron Basket csapata a közösségi oldalán közölte, hogy a szigetszentmiklósi aréna talaját mindkét csapat, valamint a játékvezetők és az ellenőr is sérülésveszélyesnek értékelte, ezért döntöttek a halasztás mellett néhány perccel a kezdés előtt.

A BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában lépett volna pályára a mai napon csapatunk, de a találkozó a pálya alkalmatlansága miatt nem került lejátszásra. A csarnok parkettáját a kézilabda mérkőzéseken használt vax eltávolításának érdekében egy olajos anyaggal felmosták, ami

A feleknek az új időpontban is sikerült megállapodni, mely december 20., szerda 18 óra. A decemberi mérkőzéssel kapcsolatos minden költséget, így csapatunk utazási költségeit is magára vállalta a rendező klub" – áll a soproniak Facebook-oldalán.

A DVTK hazai pályán egy ponttal legyőzte a Pécset a női kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján. Az Euroliga-résztvevő miskolciak az első negyedben megszerzett nyolcpontos előnyükből őriztek meg egyet a lefújásig, igaz, a pécsiek a zárónegyedben többször is vezettek, 82-79-nél még náluk volt az előny, s a találkozó végén is támadhattak a győzelemért.

Ekkor előbb Laczkó Sára a hárompontos vonalon kívülről, majd a támadólepattanóból Mérész Beatrix közelről hibázott, így nyert és négy meccs után is veretlen a Diósgyőr, melyben az amerikai Kaila Charles 19 pontja mellé kilenc lepattanót is begyűjtött.

Az utolsó szombati mérkőzésen a Vasas 80-77-re győzött a BEAC vendégeként. A pasarétiek az első két negyedet ugyan elveszítették, de a harmadik felvonást nagy különbséggel megnyerték, előnyük pedig a végső dudaszóig kitartott. A szezonbeli első sikerét arató Vasasból Szerencsés Tamara 24 pontot dobott.

Eredmény:
DVTK Hun-Therm - NKA Universitas Pécs 83-82 (23-15, 20-24, 20-22, 20-21)
E.ON ELTE BEAC - Vasas Akadémia 77-80 (20-17, 21-18, 9-24, 27-21)
BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós - Sopron Basket - a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztva