Több város fölött is repülni fognak éjszaka a Gripenek

Budapest, 2021. január 23. A Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei díszelgő kötelékrepüléssel búcsúznak a 97 esztendős korában elhunyt Frankó Endre nyugállományú főhadnagytól, a 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, még légiharcban is bevetett pilótájától a Duna fővárosi szakasza felett 2021. január 23-án. Frankó Endrét ezen a napon megtartott gyászszertartáson búcsúztatták és temették el az az Óbudai Jó Pásztor templomban. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái 2023. október 24-én és 25-én délutáni és esti repüléseket hajtanak végre.
Vágólapra másolva!

A repülés során Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza, valamint Békéscsaba térségében, 13:00 és 20:00 óra között előfordulhat a megszokottól eltérő nagyobb zaj- és hanghatás.

A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei. Forrás: MTI/Lakatos Péter

A lakosság megértését és türelmét előre is köszönik.