Soha nem látott szakadékba löki Budapestet Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Miközben Karácsonyék nagy összegű prémiumokat fizetnek a saját embereiknek, a fővárost még mélyebb szakadékba lökik azzal, hogy 50 milliárd forint értékben eladósítják a bankoknak. Nem csinálnak mást, mint az idei kötelezettségeiket eltolják, hogy egy új vezetésű önkormányzatnak kelljen a hitelt és a kamatot is visszafizetni - minderről Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke, országgyűlési képviselő beszélt az Origónak annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc utasítására viszi csődbe Budapestet. Most - ahogy azt megírtuk - újabb 50 milliárdos adósság trükkös felvételére készül Karácsony, amiben szintén kulcsszerepe van Gyurcsánynak.
Vágólapra másolva!

Bombaként robbant a hír, hogy Karácsony Gergelyék egy újabb trükkel adósítanák el reménytelenül Budapestet. A módszer ugyanaz, mint amit Gyurcsány a 2006-os választás előtt csinált: különböző trükkökkel és csalásokkal az adósságot áttolta a választás utánra. Egyrészt azért, mert tudja, ha végérvényesen megmagyarázhatatlanná válik a hatalmas adósság a saját szavazók előtt is, akkor hatalmasat bukhatnak az önkormányzati választáson is.

Láng Zsolt: Budapestet pont úgy verik adósságba, mint annak idején az egész országot!

Elfogadhatatlan, hogy a baloldal ismét adósságba veri a fővárost. A műsor ugyanaz, csak a díszlet változik néha. Annak idején Demszky Gábor hatalmas adósságot hagyott utódjára, Tarlós Istvánra. 2011-2015 között az Orbán-kormány összesen 375,6 milliárd forint tartozást vállalt át Budapesttől, ebből csak a BKV adóssága 52 milliárd forint volt

- minderről már Láng Zsolt beszélt az Origónak. A Fidesz budapesti elnöke szerint Karácsonyéknak úgy sikerült ezt a jelenlegi kudarcos pénzügyi teljesítményt elérniük, hogy 2019-ben 214 milliárd forintnyi tartalékot örököltek. Sőt, idén a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően rekord magas volt az iparűzési adóból származó bevétel.

"A főpolgármester ismét a gyurcsányi receptet követte!" Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szóval a kérdés szerintem nem az, hogy a mostani faktorálás egy szükséges rossz-e vagy sem, hanem inkább az, hogy Karácsonyék hogy jutottak el idáig? Sajnálatosan úgy, hogy a főpolgármester ismét a gyurcsányi receptet követte!

Láng szerint Budapestet pont úgy verik adósságba, mint annak idején az egész országot! Miközben nagy összegű prémiumokat fizetnek a saját embereiknek, a fővárost még mélyebb szakadékba lökik azzal, hogy 50 milliárd forint értékben eladósítják a bankoknak. Nem csinálnak mást, mint az idei kötelezettségeit eltolják, hogy egy új vezetésű önkormányzatnak kelljen a hitelt és a kamatot is visszafizetni - tette hozzá.

Karácsony Gergely elképesztően öntelten és nagyképűn fogalmaz és viselkedik az utóbbi időben. Ez persze jellemhiba, de még minimális alapja sincs ilyen magatartásra. Egyszer nyert egy választást Budapesten, azóta pedig 2022-ben csúnyán lebőgött, még a baloldali harcostársaihoz képest is.

Főpolgármesteri munkája pedig csapnivaló, ezt még a baloldali emberek is elismerik. Mára ő a dugókirály - zárta Láng Zsolt.

A baloldalon semmi sem változott

- reagált a Fidesz budapesti szervezete kedden a Facebook-oldalán. A bejegyzésben emlékeztettek: a BKK igazgatósági elnöke nem más, mint Gyurcsány Ferenc volt pénzügyminisztere, Draskovics Tibor. Karácsony Gergely megválasztását követően ugyanis a Gyurcsány-korszak „régi motorosai" azonnal beültek a főváros fontos pozícióiba – írták.

– áll a fővárosi Fidesz bejegyzésében, amely azzal zárul: „a baloldalon semmi sem változott".

Karácsony tehát Gyurcsány utasítására gyakorlatilag csődbe vitte a fővárost négy év alatt, miközben ők maguk nem csinálnak semmit, de rendszeresen a kormányt hibáztatják. Karácsony Gergely és helyettese, Tüttő Kata idén nyáron több áremelést is bejelentett, és úgy tűnik, újabbra is számítania kell a budapestieknek, ha Karácsonyék nyernének a választáson.

Ha eddig nem lett volna elég, hogy logikátlanul biciklisávokat alakítanak ki, és rengeteg pénzt emészt fel a sok különböző tanácsadó kifizetése, nemcsak a BKV-jegyek árait emelik meg drasztikusan, hanem a víz árát is a duplájára növelhetik a budapestieknek.

A háttérből Gyurcsány Ferenc irányít, és Karácsony Gergelynek mindenben meg kell felelnie főnöke utasításainak, különben esélyt sem kap, hogy elindulhasson a főpolgármesteri székért 2024-ben.

Miközben a főváros baloldali vezetése arról panaszkodik, hogy nincs elég pénzük Budapest üzemeltetésére, a főpolgármester tanácsadóinak száma nem csökkent, és látható módon szinte lapátolják ki a pénzt Budapest kasszájából, nem beszélve a főpolgármester pénzmosási botrányáról.

Gyurcsány utasítására vitte csődbe Karácsony Budapestet Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hatalmas vagyont hagyott Tarlós Karácsonyékra

Pedig elődjétől, Tarlós Istvántól 214 milliárd forintot örökölt, és a beszedett iparűzési adó is évről évre megdöntötte a korábbi rekordokat, idén várhatóan meghaladja a 271 milliárd forintot.

AZAZ KÖRÜLBELÜL 500 MILLIÁRD FORINT PLUSSZAL GAZDÁLKODOTT KARÁCSONY, MÉGIS SIKERÜLT CSŐDBE KORMÁNYOZNIA BUDAPESTET.

Karácsony Gergely Gyurcsány utasításai szerint ugrál

Mint arról korábban beszámoltunk, miután Gyurcsány Ferenc a kormánnyal szembeni ellenséges fellépést követelt, április közepén a főpolgármester a „tettek mezejére lépett", és bejelentette, hogy bizonyos adókat nem fizetnek be az államkasszába, továbbá közigazgatási pert is indítanak a szolidaritási hozzájárulás miatt (azóta a pert elvesztették). Mondván: nincs pénz. Időközben kiderült, Budapestet valóban csődközeli helyzetbe kormányozta a vezetése.

TEHÁT VALÓS VESZÉLY A TOTÁLIS FIZETÉSKÉPTELENSÉG!

Karácsony Gergely úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül Forrás: Origo

Most mindezeken felül, Karácsony arra készülnek, hogy ötvenmillárd forint értékben adósítják el fővárost a BKK-nak járó közlekedési támogatás banki faktorálásával. A főpolgármester ugyanis jóváhagyta a BKK, valamint egyrészt a K&H Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. között, illetve másrészt az OTP Bank Nyrt. között létrejövő követelésvásárlásra irányuló keretszerződések megkötését. A faktorálás egyébként a vállalatfinanszírozás egyik, a banki hitelezésnél egyszerűbb és gyorsabb módja, melynek során egy vállalkozás eladja egy pénzügyi szolgáltató, a faktorcég számára az aktív számlaköveteléseit, ezáltal azonnal és korlátlanul felhasználható pénzösszeghez juthat.

Ezzel most a főváros pénzhez jut, ez azonban elmegy az adósságra, a választás után pedig még nagyobb adóssága lesz a faktorálás miatt Budapestnek.

Mindez azért is felháborító, mert Karácsonyék több száz millió forintos prémiumesőt zúdítottak az elmúlt hónapokban a leghűségesebb elvtársaiknak. Jól látszik, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kifizetőhelynek tekinti a budapesti önkormányzatot, Karácsonynak pedig engedelmeskednie kell, mert különben nem ő lesz a főpolgármester-jelölt. Mindez nem meglepő, hiszen maga Karácsony Gergely is Gyurcsány Ferenc kormányzása idején alapozta meg a politikai karrierjét.

A gátlástalan terv lényege: az adósság a választás utánra marad. Ha vesztenek, akkor kipakolták a kasszát, és szenvedjen az utód, ha meg nyernének, akkor majd a kormányt próbálnák zsarolni, hogy ne engedje csődbe menni a fővárost és fizesse meg az adósságot.