Vágólapra másolva!
A Premier League a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 28 év után ismét bajnoki mérkőzést rendeznek szenteste napján, vagyis december 24-én, ugyanis ekkor rendezik a Wolverhampton és a Chelsea bajnokiját.

A két angol futballcsapat eredetileg december 23-án csapott volna össze egymással, ám végül a liga időpontot módosított, így 28 év után először fordul majd elő a Premier League-ben, hogy karácsony első napján rendeznek bajnokit. A PL történetében eddig csupán egyszer, 1995-ben volt hasonlóra példa, akkor a Leeds United 3-1-re győzte le a Manchester Unitedet. A Premier League azzal indokolta a döntését, hogy így minden csapat tud majd legalább 60 órát pihenni két mérkőzés között a zsúfolt ünnepi időszakban.

Háborognak a Chelsea szurkolói a karácsonyi bajnoki miatt Forrás: AFP/Justin Tallis

A Reuters beszámolója szerint azonban a Chelsea szurkolói felháborodtak az új időpont miatt és annak módosítását kérik a ligától. A Chelsea mellett egyébként a Wolverhampton szurkolói is ellenzik a szenteste napján esedékes mérkőzést.

"Teljesen elfogadhatatlan, hogy a Wolverhampton-Chelsea bajnokit karácsony napjára tűzték ki. Ez nem csupán létszámproblémákat okozhat, de az ünnepi menetrend miatt az utazás is további kényelmetlenséget okozhat a szurkolóknak" – áll a londoni klub chelsea hivatalos szurkolói csoportjának közleményében.