Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO megőrizte százszázalékos mérlegét, miután vasárnap a vártnál nehezebben, 29-26-ra győzött a pont nélkül álló IK Sävehof vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában.

Kiegyenlítetten indult az óraátállítás utáni első BL-találkozó, negyedóra után még 5-5 állt az eredményjelzőn, ezt követően a Sävehof pontatlan támadásait kihasználva 6-0-s sorozattal lépett el riválisától a Győr. Ezt a különbséget pedig alacsony hőfokon is megtartotta a szünetig.

A fordulás után azonban kissé bennragadt az öltözőben a Győr, egy gólra felzárkózott a rivális (19-18), ebben a periódusban az egyetlen pozitívumot az jelentette, hogy több mint egy év után ismét betalált a sorozatban Veronica Kristiansen. Ulrik Kirkely együttese ezt követően ismét ki tudott alakítani egy szűk előnyt, és végül legjobb játékától messze elmaradva, de három góllal nyerni tudott az ETO.

A találkozó legeredményesebbje a nyolc gólt szerző Nina Koppang volt hazai részről, a Győrből Szöllősi-Schatzl Nadine, Stine Oftedal, Emilie Hovden és Estelle Nze Minko egyaránt ötször volt eredményes.

A Győr sikere azt is jelenti, hogy ezen a héten mind az öt magyar csapat győzött a Bajnokok Ligájában: a férfiaknál a Szeged a Zagrebet, a Veszprém a Barcelonát múlta felül csütörtökön, a nőknél a Debrecen a Brest, a Ferencváros az Ikast ellen nyert szombaton.


Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
IK Sävehof (svéd) - Győri Audi ETO KC 26-29 (8-13)
lövések/gólok: 44/26, illetve 50/29
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 1/0
kiállítások: 2, illetve 10 perc