A Lakers legendája lett a negyedik milliárdos sportoló

_XYZ123ABC Horizontal
Earvin "Magic" Johnson (L) and Michael Jordan (R), two of the National Basketball Association's 50 greatest players, pose behind a former Boston Celtics player for a group picture 08 February at the Gund Arena in Cleveland, OH, the site of the NBA All-Star game. These 50 players were chosen to celebrate the 50 years of the National Basketball Association league. (Photo by JEFF HAYNES / AFP)
Vágólapra másolva!
Magic Johnsont, a Los Angeles Lakers korábbi legendás kosárlabdázóját milliárdossá nyilvánította a Forbes. A Dream Team egykori kiválóságának vagyonát körülbelül 1,2 milliárd dollárra (432 milliárd forint) becsüli az amerikai üzleti magazin.

A Világgazdaság azt írja a BBC-re hivatkozva, hogy Earvin "Magic" Johnson lett a negyedik sportoló, aki a Forbes listája szerint csatlakozott a leggazdagabbakhoz. Rajta kívül Michael Jordan, LeBron James és Tiger Woods szerepel még a nem túl sok tagot számláló listán.

Johnsonnak számos vállalatban van befektetése, beleértve a tulajdonosi részesedéseket különböző sportcsapatokban.

A Forbes szerint egy életbiztosítási társaságban lévő részesedése képezi vagyonának nagy részét. A 64 éves kosárklasszis 1996-ban vonult vissza, 40 millió dollárt keresett NBA-karrierjéből, de a lap szerint a legtöbb pénzét a sporton kívüli befektetéseiből kereste.

Earvin "Magic" Johnson és Michael Jordan, minden idők leggazdagabb játékosai Forrás: AFP/Jeff Haynes

Magic Johnson tulajdoni részesedéssel rendelkezik három Los Angeles-i székhelyű sportcsapatban, köztük az MLB-ben szereplő Los Angeles Dodgersében. A sporton kívül befektetései vannak a Starbucksban, a Burger Kingben, a 24 Hour Fitnessben és az EquiTrust életbiztosítási társaságban.

Magic Johnson elmondása szerint

hamarabb is milliárdos lehetett volna, ha nem utasítja vissza a Nike részvényeit, amikor az 1970-es években belépett az NBA-be.

Helyette szerződést kötött a Converse-szel, amely évi százezer dollárt ajánlott fel neki.