Robbantással fenyegetőzött egy migráns Párizsban, lelőtték - videó

Vágólapra másolva!
Rálőtt a francia rendőrség egy nőre kedd délelőtt a párizsi metróban, aki szemtanúk szerint terrortámadással fenyegetőzött és azt kiáltotta, hogy Allah akbar - közölték rendőrségi források.
Vágólapra másolva!

A rendőrök az utasok riasztása nyomán léptek fel a testét teljesen elfedő muzulmán öltözéket, abaját viselő nővel szemben, aki

azzal fenyegetődzött, hogy robbanóeszköz van nála.

A rendőrök a Francois Mitterrand Nemzeti Könyvtár megállójában félreállították a nőt, miközben kiürítették a megállót.

Miután a nő ellenállt a hatósági intézkedésnek, és azzal fenyegetőzött, hogy mindent felrobbant, a testi épségüket féltő rendőrök hasba lőtték.

A nőt életveszélyes állapotban kórházba szállították - jelezte a párizsi ügyészség, amely arról is tájékoztatott, hogy sem a nőnél, sem az átvizsgált metrómegállóban nem találtak robbanóeszközt.

Az ügyben két vizsgálat indult. A párizsi bűnügyi rendőrség "terrorizmus dicsőítése, halálos fenyegetés és hatósági személy megfélemlítésének" gyanúja miatt nyomoz, míg a rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN a rendőrségi lövés körülményeit vizsgálja, mint minden esetben, amikor egy rendőr használja szolgálati fegyverét.

A merényletfenyegetések - pályaudvarokon, iskolákban, közhivatalokban, múzeumokban - mindennapossá váltak Franciaországban október 13. óta, amikor egy radikális iszlamista halálra késelt egy tanárt az északi Arras egyik gimnáziumában.

A merényletet követően a kormány a legmagasabb szintűre emelte a terrorkészültséget az országban.

Clément Beaune közlekedési miniszter kedden az LCI hírtelevízióban elmondta: október 18. óta száz hamis bombariadó érkezett a franciaországi repülőterekre.

-hangsúlyozta a tárcavezető. Jelezte, hogy az elmúlt napokban valamelyest csökkent a riasztások száma, feltételezhetően azért, mert a kormány "nagyon határozott álláspontot képvisel".

Elmondta, hogy a Gare de Lyon nevű párizsi pályaudvaron egy embert előállítottak, az ügyben eljárást indult, és hozzátette, hogy kibertámadási kísérletek is történtek.
A bombariadók mellett a miniszter tájékoztatása szerint majdnem

megduplázódott az egyébként is gyakori lakossági bejelentések száma,

amelyek a közlekedési járműveken, a pályaudvarokon és a repülőtereken felejtett, tulajdonos nélküli csomagokra figyelmeztetnek.