Gumibottal verték a megvadult szurkolókat Brazília leghíresebb tengerpartján - videó

fbl Horizontal
Fans of Argentina’s Boca Juniors enjoy Copacabana beach in Rio de Janeiro, Brazil, on November 2, 2023, ahead of the Copa Libertadoreas final match against Fluminense next November 4. (Photo by Carlos Fabal / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil Libertadores-kupa döntője előtt a dél-amerikai ország leghíresebb tengerpartján csaptak össze a rendőrök a Boca Juniors és a Fluminense szurkolóival, akikre gumilövedékekkel lőttek és könnygázt is bevetettek a megvadult drukkerek ellen.

Magyar idő szerint szombat este 9-kor játsszák a dél-amerikai Libertadores Kupa idei döntőjét, amelybe a brazil Fluminense mellett az argentin Boca Juniors jutott be. A Fluminense hazai pályán rendezik meg a finálét, és már a meccs előtt elszabadultak az indulatok a brazilok híres tengerpartján, a Copacabanán - derült ki a dailymail.com oldaláról.

Az argentin vendégszurkolók egy része már megérkezett Brazíliába, és az utazás előtt az argentin rendőrség felhívta a Brazíliába utazó szurkolók figyelmét, hogy ne viseljenek Boca Juniors mezt közterületen, mivel az nagyon feldühítheti a brazil szurkolókat.

Brazília leghíresebb tengerpartján, a Copacabanán két argentin szurkoló ezt nem vette figyelembe. és komoly balhék alakultak ki a két szurkolótábor között.

A brazil rendőrség természetesen közbelépett, és a közösségi oldalakra feltöltött videók tanúsága szerint volt,

akire gumilövedékkel lőttek és gumibottal ütöttek, valamint könnygázt is bevetettek a megvadult drukkerek ellen.

A videót ide kattintva tekinthetik meg. Eddig két argentin és egy brazil szurkolót vettek őrizetbe.

Egyes források szerint argentin szurkolók miatt tört ki a tömegverekedés, míg a Boca-drukkerek azt nyilatkozták, a riói Fluminense drukkerei előre eltervezett támadást indítottak ellenük.