Milliókat csalt ki naiv ismerősétől egy tompai pár

Illusztráció, csalás, átverés, becsapás, bankkártya,
Secure e-bank system to prevent scam, client of e-commerce, electronic services make purchase online concept. Cropped close up image man sit on sofa with laptop holds credit card buying on internet
Vágólapra másolva!
A férfi és élettársa megtudta, hogy mentális zavarokban szenvedő, emiatt befolyásolható ismerősük eladta a lakását, és van 3 millió forintja. A pár elhatározta, hogy megszerzik a pénzt, és segítséget színlelve addig győzködték, míg átutalta neki a számláján lévő milliókat.
Vágólapra másolva!

A tompai férfi és élettársa 2020 őszén megtudták, hogy nőismerősük eladta lakását, amiből több millió forint érkezett a számlájára. Elhatározták, hogy megszerzik a mentális problémákban szenvedő, emiatt hiszékeny és befolyásolható nő pénzét. Az élettársak segítő szándékot színlelve

rávették a nőt, hogy a közel 3 millió forintot utalják át az asszony kiskorú húgának bankszámlájára, miközben azt ígérték, hogy másnap készpénzben visszaadják neki az összeget.

Mindeközben arra hivatkoztak, hogy ezzel segítenek a neki megakadályozni azt, hogy a nő volt párja hozzáférhessen a pénzhez.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Az élettársak tudták, hogy a nőt röviddel azelőtt megfosztották a szülői felügyeleti jogától és másnál helyezték el a gyerekét. Hogy megszerezzék a pénzt, még

azt is megígérték neki, hogy az összeg átutalása után segítenek neki visszaszerezni a gyereket.

A nőnek nem tűnt fel, hogy át akarják verni, ezért gondolkodás nélkül átutalta nekik az összes pénzt 2 ezer forint kivételével.

Az ügyészség a páros ellen

csalás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta velük szemben

azzal, hogy a férfi vádlott esetében egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését is töltse le. Bűnösségükről a kiskunhalasi bíróság hoz döntést.