Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - élőben a Kormányinfó

Események

kormányinfó, sajtótájékoztató, Csák János, Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Sajtóterem, 2023. 10.25.
Gulyás Gergely a kormányinfón 2023. október 25-én
Vágólapra másolva!
Csütörtökön délután egy órától ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, akik beszámolnak a kormány legújabb döntéseiről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
13:46
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányinfo

Csürtörtökön délután egy órától ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, akik beszámolnak a kormány legújabb döntéseiről.

13:49
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszelben súlyos kérdések vannak napirenden

13:51
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Brüsszel migrációs paktumot erőszakolna Magyarországra

A migráció elleni magyarországi védekezés három lábon áll: fizikai, élőerős és jogi alapokon. Ebből Brüsszel legújabb terveivel a harmadikat fenyegeti, amikor egy migrációs paktumot erőszakolna Magyarországra, amely kötelezővé tenné a migránsok elosztását. 

14:06
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

14:08
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Októberben 10 százalék körüli infláció lehet

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy mind az európai, mind a magyar gazdaság számára nagy gondot okozott az elmúlt időszakban az infláció. A kormány célja az infláció letörése volt, és a tavaly év végén egyszámjegyű infláció volt a cél - tette hozzá. Októberben 10 százalék körüli infláció lesz - mondta a miniszter. 

14:10
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: A jövő év a gazdasági növekedés és béremelés éve lesz

Gulyás elmondta, hogy 2023-ban az infláció leküzdése komoly növekedési áldozatot követelt, de az OECD adatai szerint a második negyedévben Magyarországon nőtt a legjobban a reálbér. Jelentős minimálbér és garantált bérminimum-növekedés jöhet 2024 elején - tette hozzá. A jövő év a gazdasági növekedés és béremelés éve lesz. 

14:13
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Nem támogatja az ukrán csatlakozási tárgyalásokat a kormány

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy hétfőn Orbán Viktor Berlinben több kormányfővel és a német kancellárral is találkozik. A bővítés kapcsán kijelentette, hogy a folyamatban lévő tárgyalásokat kell befejezni, és nem újat kezdeni. Ukrajna nem teljesíti a csatlakozási tárgyalások megkezdésének a feltételeit - mondta a miniszter.

A kormány szintén nem támogatja a közös hitelfelvételt Ukrajna esetében - mondta Gulyás.

Nem támogatja a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával a kormány Fotó: Polyák Attila - Origo
14:15
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Új Ukrajna-stratégia kell

Gulyás Gergely közölte, egy stratégiai áttkeintésre van szükség Ukrajna esetében. Egy új Ukrajna-stratégia kell. 

A nemzeti konzultációban is téma lesz Ukrajna. 

14:18
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Tárgyaltak az új idegenrendészeti törvényről

A migrációról azt mondta, hogy egyre agresszívebben lépnek fel a migránsok. Az Unió jogi és fizikai értelemben el akarja lehetetleníteni a határvédelmet - közölte Gulyás. Alapvető változásra van szükség a migráció tekintetében. 

Az idegenrendészeti törvény szigorításáról is tárgyalt a kormány - tette hozzá. A Magyarországon való tartózkodás alapjoga csak a magyar állampolgárokat illeti meg. 

Vendégmunkás csak akkor kerülhet szóba, ha nincs magyar az adott munkahelyre - tette hozzá. A vendégmunkások esetében csak nagyon kivételes esetekben kerülhet sor. 

14:21
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Érkezik a nyugdíjkiegészítés

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy pénteken érkezik a nyugdíjkiegészítés az érintetteknek. A kifizetés 2,5 millió embert érint, és erre 190 milliárdot fordít a kormány - tette hozzá. Egy átlagnyugdíj esetében 85 ezer forint érkezik. Januártól pedig 6 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege. 

14:24
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

300 fős kibernyomozói hálózat jött létre

A Belügyminiszter az online térben elkövetett bűncselekmények esetében egy 300 fős kibernyomozói hálózat jön létre, és ez október elsejétől létre is jött - jelentette be Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő közölte, hogy országos lefedettséggel működik ez az egység.

Szentkirályi Alexandra: 300 fős kibernyomozói hálózat jött létre Fotó: Polyák Attila - Origo
14:27
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

20 milliárd forintot szereztek ukrán csalók?

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, folyik egy nyomozás a kiberbűnözés területén, és eddigi adatok szerint ez a pénz Ukrajnában landolt. Nagyjából 20 milliárd forint ment így Ukrajnába - mondta a miniszter. 

14:30
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

"Terroristák mellett nem lehet tüntetni"

Terroristák mellett nem lehet tüntetni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Vannak olyan szélsőséges esetek, amikor a szélsőséges véleményeket lehet korlátozni - tette hozzá. Egy zsarolási kíséret zajlik Brüsszel részéről az uniós források tekintetében - mondta egy másik kérdésre. Az igazságszolgáltatás tekintetében mindent teljesített a kormány - tette hozzá. 

14:32
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb bírósági ítélet jöhet

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, hogy korábbi uniós bírósági döntés alapján szüntették meg a tranzitzónákat, de hamarosan egy újabb bírósági ítélet várható a mostani gyakorlat alapján, miszerint a nagykövetségeken kell beadni a kérelmet. 

14:39
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez Ukrajna érdekét sem szolgálja

Nem lepett meg a hír, a háború legnagyobb támogatja a Soros-család - mondta Gulyás Gergely az Origo azon kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy Alex Soros Ukrajnában szervezkedik, és örömét fejezi az EU-csatlakozási tárgyalások miatt? Az az elképzelés, hogy Ukrajnát valamilyen módon támogatni kell az óriási emberáldozatáért cserébe, de ez egy rossz út, és Ukrajna érdekét sem szolgálja.

Gulyás Gergely: Nem lepett meg Alex Soros öröme Fotó: Polyák Attila - Origo
14:42
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Migráció: Csak a tagállami keret segíthet

Csak tagállami lépésekkel lehet a leghatékonyabban fellépni, mert Brüsszelben bár van egy-két józan hang, de továbbra sem kívánnak erőteljesen kiállni a határok védelme mellett - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője az Origo kérdésére elmondta, hogy a brüsszeli migrációs paktum már most megbukott, pedig csak két és fél év múlva lépnek hatályba. A kormány természetesen mindent megtesz a migrációs paktummal szemben, és minden jogi lehetőséget kihasznál. 

14:48
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Rendezik a kórházak adósságát

A kormány 93 milliárd forintot biztosít a kórházi adósságok rendezésére - mondta Gulyás Gergely egy másik kérdésre.

Gulyás Gergely bejelentette, rendezik a kórházi adósságokat Fotó: Polyák Attila - Origo

Az emberi életről nem az embereknek kell rendelkezniük sem az eutanázia, sem a halálbüntetés esetében - mondta Gulyás egy másik kérdésre.

14:55
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

650 milliárdot költött határvédelemre a kormány

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, határvédelemre több mint 650 milliárdot költött a kormány. A jogszabályokat betartani igyekvő tagállamokat megbírságolja Brüsszel, míg a migránsokat beengedő országok nem kapnak semmilyen büntetést - tette hozzá. 

15:04
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Nem sürgős a svédeknek a NATO-csatlakozás

Egyelőre nem látszik, hogy a svédeknek nem olyan fontos a NATO-csatlakozás, így az Országgyűlésnek nem kell sietnie - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

Gulyás Gergely: Nem sürgős a svédeknek a NATO-csatlakozás Fotó: Polyák Attila - Origo
15:09
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

"Ez egy durva jogtiprás"

Gulyás Gergely egy másik kérdésre elmondta, hogy az uniós források nélkül is működik az ország, de ez egy versenyképességi probléma, és durva jogtiprás. 

15:13
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Jön a szuverenitásvédelmi törvény

Jövő kedden nyújtja be a szuverenitásvédelmi törvényt a Fidesz-frakció - jelentette be Gulyás. Bűncselekménnyé nyilvánítják, ha egy párt külfödről kap támogatást - tette hozzá.

Bűncselekmény lehet a pártok külföldi finanszírozása Fotó: Polyák Attila - Origo
15:18
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Energiaitalok: erről még nem született döntés

Nem hozott döntést az energiaitalok 18 éven aluliak körében való betiltásáról a kormány - mondta kérdésre Szentkirályi Alexandra. 50 milliárd forint felett költött Ukrajnára a kormány humanitárius segély keretében - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

15:29
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Súlyos rezsiemelést vezetne be Gyurcsány

Egy normális ellenzék, ha a köztársasági elnöktől kap egy meghívót, akkor elmegy, de sajnos nekünk ilyen ellenzék nem adatott - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Súlyos ellátásbiztonsági problémákhoz és drasztikus rezsiemeléshez vezetne, ha Gyurcsányék kivezetnék az atomenergiát Magyarországról - hangsúlyozta a Miniszterelnökség vezetője.

"Súlyos ellátásbiztonsági problémákhoz és drasztikus rezsiemeléshez vezetne, ha Gyurcsányék kivezetnék az atomenergiát Magyarországról" Fotó: Polyák Attila - Origo
15:33
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Támogatja a kormány az örmény üldözött keresztényeket

Gulyás Gergely egy másik kérdésre elmondta, Örményországban is támogatja az üldözött keresztényeket. 

15:43
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Nem lesz internetes választás

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a kormányzatnak megvan a szándéka a vízdíjak egységesítésére, de egyelőre nem született döntés erről. A kormány továbbra sem támogatja az e-szavazás bevezetését - tette hozzá. 

15:53
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Az unió határait mindenki védje

Gulyás kérdésre elmondta, életet kioltani csak életet közvetlenül fenyegető támadás esetén lehetséges a déli határon. A fő cél, hogy az unió határait mindenki megvédje - tette hozzá, mert csak így lehet megállítani a migrációt.

"Életet kioltani csak életet közvetlenül fenyegető támadás esetén lehetséges a déli határon" Fotó: Polyák Attila - Origo
16:02
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Csak az ajánlott küldeményeknek szabad hinni

Gulyás kérdésre elmondta, hatósági tartozások esetében csak ajánlott küldeményeknek szabad hinni. 

16:05
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a belpolitikai megosztottság alapján ítélik meg Magyaroszágot

Egyelőre nincs aktualitása Ursula von der Leyen újraválasztásának - mondta egy másik kérdésre. Az Egyesült Államokban a belpolitikai megosztottság alapján ítélik meg Magyaroszágot - közölte Gulyás. 

16:07
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.