Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a Vasas 3-3-as döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás vendégeként, míg a Budapest Honvédot először irányító Csertői Aurél az Ajka elleni hazai győzelemmel mutatkozott be új csapata kispadján.

A héten kinevezett Csertői Aurél győzelemmel mutatkozott be a Budapest Honvéd kispadján. A kispesti csapat Bobál Gergely 22. percben lőtt góljával győzte le az Ajka csapatát a Bozsik Arénában, ezzel a Honvéd tabella 10. helyére lépett fel.

Bobál Gergely a második gólját lőtte a szezonban Forrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A listavezető ETO FC Győr gólnélküli első félidőt követően a mali Mamady Diarra duplájával 2-0-ra legyőzte a Kazincbarcika csapatát az ETO Parkban, ezzel továbbra is vezeti a tabellát.

A harmadik helyen álló Vasas fontos pontak veszített, miután 3-3-as döntetlent játszott Szombathelyen. A találkozó első félidejében Bolla Gergő majd Rácz Barnabás góljával kétgólos előnyre tett szert a Haladás, azonban a korábbi szombathelyi támadó, Radó András góljával még a lefújás előtt szépített a Vasas. Az 50. percben aztán Pávkovics Bence találatával egyenlített az angyalföldi csapat, azonban négy perccel később Rácz góljával ismét a Haladás került előnybe. A 74. percben aztán a csereként beküldött Zimonyi Dávid góljával egyenlített a Vasas, amely végül tíz emberre őrizte meg a döntetlent Hinora Kristóf 80. percben történt kiállítása miatt.

A Vasas ezzel maradt a harmadik helyen, de a Nyíregyháza és a Győr győzelme miatt fontos pontokat veszített, ugyanis már hat pont a hátránya a feljutást jelentő második helytől.

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló:
Budapest Honvéd-FC Ajka 1-0 (1-0)
Szombathelyi Haladás-Vasas FC 3-3 (2-1)
ETO FC Győr-Kolorcity Kazincbarcika SC 2-0 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus FC - BVSC-Zugló 2-0 (1-0)
Budafoki MTE-Credobus Mosonmagyaróvár 2-2 (0-2)
Soroksár SC-Pécsi MFC 0-0
BFC Siófok - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0
HR-Rent Kozármisleny - Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-1)
Tiszakécskei LC-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)

Az élcsoport: 1. ETO FC Győr 35 pont, 2. Nyíregyháza Spartacus FC 34, 3. Vasas FC 28, 4. HR-Rent Kozármisleny 28