Határtalan Dubai - A magyar vállalkozások új horizontja

Vágólapra másolva!
Kihívások és lehetőségek a közel-keleti gazdaság szívében. A külföldi vállalkozásalapítás kecsegtető lehetőség, mégis sokan nem mernek belevágni, különösen nem a Közel-Keleten. Pedig az Egyesült Arab Emírségek, és elsősorban Dubai kedvező adózási rendszere és stabil gazdasága dinamikus és globális terjeszkedési lehetőséget kínál a tettre kész nemzetközi befektetők és cégek számára. Milyen kihívások és lehetőségek várnak azokra, akik mernek nagyot álmodni, és céget alapítanak Dubaiban? Többek között erre is választ kaphatnak az érdeklődők 2023. november 14-én Budapesten, a Kempinski Hotelben megrendezésre kerülő hiánypótló eseményen.  
Vágólapra másolva!
Forrás: Al Manal LLC

Dubaiban a kormány aktívan ösztönzi a külföldi befektetőket és a helyi gazdasági társaságokat. A gyors vállalkozásindítási folyamat, a célzott támogatások, a kedvező adókörnyezet és a kiváló infrastruktúra jelentősen hozzájárul a dubai cégek gyors növekedéséhez és fejlődéséhez. Olyan világhírű cégek választották Dubait üzleti központjuknak, mint a Microsoft, a Facebook, a Dell, a HP, az IBM, a Siemens vagy a LinkedIn.

"A dubai cégalapítás ma már nem csak a globális nagyvállalatok számára elérhető. Rengeteg kisebb vállalkozás és egyéni vállalkozó is sikeresen működik az Emírségekben. Az előnyök mellett azonban kihívást is jelent az emirátusi piacra való belépés, főként a szabályozott környezet miatt. Ezért úgy döntöttünk, hogy szervezünk egy konferenciát, ahol a résztvevőknek kézzelfogható és érthető útmutatást adunk a dubai vállalkozásalapításhoz", avat be a terveibe Szabó Kinga, a BEACON AL MANAL LLC tulajdonosa.

Dubai egy globális híd az üzleti világba

A Dubai kormány célja, hogy a város néhány éven belül a világ vezető üzleti központjává váljon. Ezért 2020 szeptemberében jelentős törvénymódosítást hajtottak végre, amely lehetővé teszi a külföldiek 100%-os tulajdonszerzését aszabadkereskedelmi zónák mellett a szárazföldi területeken is. 2022-ben Dubai bruttó hazai terméke (GDP) 467 milliárd dollár volt. Ugyanakkor a piacra lépés összetettsége és a helyi jogi normák adta kihívások miatt számos üzletember bizonytalan a dubai piacralépéssel kapcsolatban.

Forrás: Al Manal LLC

"A rendezvénnyel azt szeretnénk elérni, hogy az érdeklődők hozzájussanak minden szükséges információhoz, melynek birtokában vállalkozást indíthatnak az Egyesült Arab Emirátusokban. A helyes információk és a helyi ismeretek birtokában bárki képes lehet arra, hogy sikeres és nyereséges céget alapítson ebben a dinamikus gazdasági környezetben"

, mondja Szabó Kinga, dubai vállalkozásalapítási szakértő.

A magyar vállalkozók exkluzív találkozóján kiderül, hogyan lehet sikeresen elindulni az Egyesült Arab Emírségekben

A dubai székhelyű BEACON AL MANAL LLC 2013 óta nyújt teljes körű ügyintézési szolgáltatást a nemzetközi ügyfelek számára az Egyesült Arab Emírségekben történő vállalkozásindításhoz, illetve a már meglévő gazdasági társaság hatékony és nyereséges üzemeltetéshez. Ügyfeleik rengeteg olyan előnyt élvezhetnek, amelyeket máshol nem.

Forrás: Al Manal LLC

Az esemény résztvevői számára különleges betekintést nyújt előadásával DipenKantilal Ghaghda, a RAKEZ (Szövetségi kormányzati iroda)értékesítési igazgatója, aki a Dubai vállalkozásalapítás lehetőségeiről és előnyeiről beszél majd. Továbbá széleskörű üzleti tapasztalatával és ismereteivel szemléletes képet ad a helyi üzleti környezetről.

A konferencián Dulló Ida okleveles közgazdász és adótanácsadó a nemzetközi számvitel és adózás világába vezeti be a jelenlévőket.

Az Emirátusok magyarországi nagykövetsége is képviselteti magát a konferencián, ezáltal is jelezve a téma fontosságát.

“Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk másoknak is lehetőséget adni arra, hogy bepillantást nyerjenek a dubai cégalapítás világába és inspirálódjanak a lehetőségektől"

, zárta gondolatait Szabó Kinga, aki hozzátette: “Számos sikersztorink bizonyítja, hogy a különböző háttérrel és tervekkel érkező látogatók is megtalálták a maguk számára ideális megoldást az Egyesült Arab Emírségekben.“