Betiltották egy országban a TikTokot

tiktok közösségi média social media bytedance
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A külügyminiszter szerint megzavarta a társadalmi harmóniát.
Vágólapra másolva!

Rengeteg hír érkezett az elmúlt két évben a TikTok rövid videós közösségi szolgáltatás lehetséges vagy tényleges korlátozása kapcsán, eddig javarészt kormányzati eszközökről tiltották ki a világ számos országában, plusz az USA több államában törvényi úton próbálnak megszabadulni tőle. Mindezek hátterében a kínai háttérrel kapcsolatos nemzetbiztonsági és magánszféravédelmi aggodalmak állnak.

Nem tudni, hogy a nepáli kormány miként kívánja betartatni a tiltást Forrás: Aaron Weiss / Unsplash

Mindezek ellenére váratlanul Nepál lett az első ország, amely egy az egyben betiltotta a TikTokot a területén. A kormány egyelőre nem árulta el, hogy milyen módon kívánja betartatni a döntését, érheti-e bármiféle retorzió a szolgáltatást mégis használó polgárokat, továbbá a fejlesztő Bytedance esetleges engedményei esetén hajlandó-e megfontolni a tiltás feloldását.

A nepáli kormány magyarázata alapján a TikTokon megosztott tartalmak vallási gyűlöletet, erőszakot, és szexuális zaklatást szítottak; olyan offline összecsapásokhoz vezettek, amelyek miatt kijárási tilalmat kellett elrendelni és rendőri intézkedésekre volt szükség. A külügyminiszter szerint

a TikTokon lévő tartalmak megzavarják a társadalmi harmóniát és jóindulatot, szemérmetlen tartalmak folynak rajta keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!