Riasztott a NAV: ha ilyen e-mailt kapott, ne nyissa meg!

cégtábla EGYÉB TÁRGY ügyfélszolgálat
Budapest, 2020. október 5. A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatának cégtáblája a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevével visszaélő, káros csatolmányt tartalmazó e-mailek terjedésére hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A kibervédelmi intézet elemzése alapján a csatolmány információgyűjtésre készült, káros trójai programot tartalmaz, ezért azt javasolják, senki ne nyissa meg a levél mellékleteit. A NAV nevével visszaélő levél .zip tömörített állományt tartalmaz.

A szervezet a honlapján csütörtökön közzétett figyelmeztetésben azt írta, a káros levél megtévesztően hasonlít egy valódi ügyfélkapus értesítési üzenetre, és a levél feladója is valódinak tűnik ([email protected]), a levél fejlécadataiból azonban kiderül, hogy valójában nem a NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkezik.

A káros levél megtévesztően hasonlít egy valódi ügyfélkapus értesítési üzenetre. Forrás: MTI/Róka László

A NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkező hivatalos értesítések soha nem tartalmaznak mellékletet, hiszen egy ilyen dokumentum kizárólag az ügyfélkapus hitelesítési folyamat után érhető el – hívja fel a figyelmet a kibervédelmi intézet.