Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Eb-selejtező sorozatban a magyar válogatott Szófiában lép pályára a bolgár csapat vendégeként. A találkozón Marco Rossi csapatának a pontszerzés is elég ahhoz, hogy bebiztosítsa szereplését a jövő nyári németországi Európa-bajnokságon. A magyar csapat ehhez meg is tette az első lépést, ugyanis a mérkőzés 10. percében Ádám Martin fejesgóljával megszerezte a vezetést. Ezt követően Spas Delev 24. percben lőtt góljával egyenlítettek a bolgárok, azonban a magyar csapat óriási sanszot kapott egy győzelemre, ugyanis a 37. percben Valentin Antov megkapta a második sárga lapját egy brutális belépőért.

A 37. percben a bolgár Valentin Antov egy ütközés után megtaposta Ádám Martint, így a hazai csapat játékosa sárga lapot kapott, és miután a találkozó elején már kapott egyet Szoboszlai Dominik megütéséért, mehetett zuhanyozni.

A lengyel Daniel Stefanski játékvezető nem szívbajos a lapok osztogatásánál Forrás: MTI/Illyés Tibor

Nem sokkal később aztán úgy tűnt, kettős emberelőnybe kerülhet a magyar válogatott, ugyanis a 39. percben egy labdaszerzés után Botka Endre tört kapura, azonban a tizenhatos vonala előtt elesett Ilia Gruev szorításában, amiért a játékvezető azonnal kiállította a bolgár játékost. A piros lapot azonban visszavonták, ugyanis a videóbíró-szobában úgy látták, hogy Botka feldobta magát, így a bolgár játékos maradhatott a pályán, a magyar védő pedig sárga lapot kapott műesésért.

Az esetről készült videó a linkre kattintva megtekinthető.