Irtózatosan kínos helyzetbe került a Google

facepalm
Vágólapra másolva!
Háromszor akkora jutalékot ad az Apple-nek, mint az androidos gyártóknak.
Vágólapra másolva!

Viszonylag csendben folyik az Egyesült Államok versenyhatósági pere a Google ellen, ennek során azzal vádolják a céget, hogy piszkos módszerekkel tartja fenn a toronymagas piaci részesedését az internetes keresőmotorok piacán.

A helyszíni beszámolók alapján körülbelül így nézett ki a Google ügyvédi csapatának vezetője, mikor a tanú véletlenül kibökte a konkrét számot Forrás: Tuomas Puikkonen / Flickr

A héten szokatlanul kínos helyzetbe került a vállalat, egy tanú véletlenül kibökte, hogy a vállalat 36% százalék jutalékot ad az Apple számára abból a bevételből, amit a Safari böngészőt használókon keresztül keres. Ez része annak a megállapodásnak, amely alapján a Google az alapértelmezett keresőmotor az Apple mobileszközein és számítógépein.

Ez elsőre és önmagában csak egy érdekességnek hangzik, a feltűnően magas százalék egyértelműen demonstrálja, hogy mennyire erős tárgyalási pozícióban van az Apple. Valójában ennél többről van szó, a Google irtózatos kínos helyzetbe került, miután ugyanilyen szerződése az androidos mobilgyártók egy részével is van, és nekik csak 12% jutalékot fizet.

A Google háromszor annyit fizet az Apple számára ugyanazért, mint amit az androidos gyártóknak hajlandó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!