Megőrülnek az instant ramen levesért, 80 milliárd forintból kell bővíteni a gyártást

instant ramen
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
228 millió dollár, azaz közel 80 milliárd forintnyi összegből bővíti instant ramenleves-termékeinek és ramen tésztáinak amerikai gyártását a piac meghatározó szereplője, a Nissin Foods. A japán hátterű vállalat egy dél-karoliinai ingatlant vásárolhat meg és alakíthat át termelési célokra.
Vágólapra másolva!

A vállalat a tervek szerint 2025 augusztusában indítja el népszerű kényelmi ételeinek gyártását az új telephelyen. A beruházással 300 új munkahelyet hoznak létre.

A Nissinnek már van két amerikai gyártóbázisa, az egyik Kaliforniában, a másik Pennsylvániában, de a vállalat szerint akkora a kereslet termékeikre, hogy bővítés nélkül nem bírják kiszolgálni a piaci igényeket.

A cég szerint termékeik népszerűsége a koronavírus-járvány idején nőtt meg, a vásárlói érdeklődés azóta is tart.

Különösen a prémium kategóriás, illetve a markánsabb ízű, csípősebb fűszerezésű instant leveseiket és tésztáikat kedvelik a vásárlók. A Nissin az év eleji saját közlése szerint az instant ramen termékek amerikai piacának mintegy 40 százalékát uralja. 2023 első negyedévének végére arról jelentett, hogy eladásai 27 százalékkal nőttek 2022 azonos időszakához képest.

Képünk illusztráció Forrás: Unsplash / Sq Lim

A vállalat az év korábbi hónapjaiban már több millió dollárt költött pennsylvániai üzemének fejlesztésére. Ugyanakkor nem a Nissin az egyetlen, mely kényelmi termékeire vonatkozó növekvő keresletről számol be. A Pepsi, a Ferrero, a Nestlé, a Coca-Cola, a Mondelez International és hasonló élelmiszeripari vállalatok is komoly összegeket fordítanak gyártókapacitásaik bővítésére illetve megerősítésére, írja a Food Dive.