Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen. A kijutásról a közösségi oldalán emlékezett meg a nemzeti együttes csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai Dominik a közösségi oldalán emlékezett meg az Eb-kijutásról

Ki ne tudná már, hogy a bolgárok elleni meccs hosszabbításának hetedik percében az utolsó esélyt megragadva a magyar csapatkapitány, Szoboszlai előre ívelését Petkov a saját kapujába csúsztatta, ezzel kijuttatta a magyarokat az Eb-re. A lefújás után a válogatott a kezdőkörben ünnepelt egyenpolót viselve, majd a tiszteletjegyes szurkolókkal elénekelte a Himnuszt.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik büszke a sikerre Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik pénteken a közösségi oldalán emlékezett vissza az újabb, történelmi kijutásra - a magyar válogatott sorozatban harmadik alkalommal kvalifikálta magát a kontinensviadalra -, fantasztikus fotókat osztott meg.

"Ez Magyarország" - írta Szoboszlai Dominik.

Még vár egy fontos feladat a magyar fociválogatottra

Amennyiben vasárnap a 11 találkozó óta veretlen nemzeti együttes legalább döntetlent ér el Montenegró ellen a selejtezősorozat utolsó fordulójában, akkor a csoportelsőséget is megszerzi, így az első vagy második kalapból várhatná december 2-án a hamburgi Eb-csoportsorsolást.