Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya hosszú interjút adott az M4 Sportnak, amiben beszélt arról, hogy mit érzett, amikor hátrányba kerültünk a bolgárok ellen, miért van különleges kapcsolata Marco Rossival és arról is, kinek mondta el először, hogy a Liverpool focistája lesz.

A magyar válogatott csapatkapitánya őszintén beszélt az M4 Sport stábjának, elmondta, mit érzett, amikor csak bámult maga elé Szófiában, de több meglepő dolgot is elmondott a csapatról, a szövetségi kapitányról, az édesanyjáról és arról, hogy szeret-e kommenteket olvasni.

Szoboszlai Dominik csapatkapitányként vezette ki a válogatottat az Eb-re Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A csapatkapitány rengeteg témát érintett:

  • Szoboszlai elmondta, egy ponton egy százalékkal kevésbé bízott a csapatban, de így sem ismeri azt a szót, hogy feladni
  • Kerkez Milosnak három nyelven mondták el, ne csináljon butaságot, mégis piros lapot kapott
  • Mindenképpen pályára akar lépni Montenegró ellen
  • A bolgárok elleni meccsen szólt a játékvezetőnek, nem fog reklamálni
  • Elmondta, miért van különleges kapcsolat közte és Marco Rossi szövetségi kapitány között

„Nem miattam, vagy más játékos, vagy a Főnök miatt tartunk itt, hanem azért, mert egyben vagyunk, és mindenki tudja, mi a dolga. Szóval szerintem nem evidens, hogy elsőként kell kijutni. De persze, jó lenne, ezen vagyunk, és a szurkolók is megérdemelnék, hogy egy ilyen meccsel fejezzük be az évet" - mondta Szoboszlai, aki különösen az Izland elleni pótselejtező óta áll nagyon közel a szövetségi kapitányhoz.

„Szerintem a Sefi volt – válaszolt Schäfer András nevével arra a kérdésre, annak idején kinek árulta el először a válogatott tagjai közül, hogy a Liverpoolhoz szerződik. – Amikor biztossá vált, akkor telefonáltunk. Nem örült, mert ő United-szurkoló. Mondta, hogy rossz csapatot választottam. Én meg azt mondtam: menjél te a Unitedbe és akkor játszhatunk egymás ellen" – nevetett.

„Odamentem, beverekedtem magam a csapatba, kezdő lettem, rúgtam gólt, adtam gólpasszt, jól játszom, sztenderd játékos vagyok, de még így is van olyan, akinek ez nem tetszik. De ez még inkább motivál, hogy folytassam, hogy még jobb legyek, hogy még több mindent érjek el, hogy még több kupát nyerjek, hogy még több gólt rúgjak" - mondta Szoboszlai arról, miért olvas kommenteket a Liverpool focistájaként is.

A teljes interjút az M4 Sport oldalán találja.