Csomós Mari élete és munkássága előtt tiszteleg vasárnap és hétfőn a közmédia

CSOMÓS Mari FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2017. március 27. Csomós Mari, a nemzet színésze a budapesti Radnóti Színház öltözőjében 2017. március 27-én. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt délután választották a nemzet színészének a február 26-án elhunyt Berek Kati helyére. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Rendkívüli műsorváltozást jelentett be vasárnapra és hétfőre a közmédia, Csomós Mari élete és munkássága előtt tisztelegnek róla szóló műsorokkal a közszolgálati csatornák.
Vágólapra másolva!

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a 2017-ben Nemzet Színésze meghatározó alakításait és a hazai színjátszásban megkerülhetetlen személyiségét eleveníti fel a közmédia vasárnap és hétfőn.

Csomós Mariról a Dunán november 19-én 13:55-kor kezdődő Szabadság tér 56 című filmdrámával emlékeznek meg, majd 22:35-kor a 141 perc a befejezetlen mondatból című filmjét adják, amely első filmszerepe volt, és átütő sikert hozott neki.

Csomós Mari, a nemzet színésze a budapesti Radnóti Színház öltözőjében 2017. március 27-én. Forrás: MTI/Kallos Bea

A Duna World november 20-án 11:05-kor a Teréz című tévéjátékot tűzi vele műsorra, ugyanezen a napon az M5 kulturális csatorna 21:35-től az élete legnehezebb szerepét jelentő alkotást, az 1984-es Boldogtalanokat vetíti, amelyben Gobbi Hildával és Sinkó Lászlóval látható.

A Kossuth Rádió szintén november 20-án emlékezik meg Csomós Mariról a 15:30-kor kezdődő Kalendáriumban, valamint a 19:30- kor az Aranyemberek című műsor egyik róla szóló, korábbi adásával - írja a Blikk.