Vágólapra másolva!
Elárverezik David Beckham híres aranyszínű futballcipőjét, amit a Manchester United és a Real Madrid korábbi angol sztárja a 100. válogatott mérkőzésén viselt 2008-ban. 

Horroráron árulják Beckham cipőjét

A Graham Budd aukciósház árverése december 5-én zárul, és szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár tízezer fontot (4,4 millió forintot) is megadnak majd a legendás sportcipőért.

Elárverezik David Beckham aranyszínű cipőjét Forrás: AFP/Franck Fife

Az Adidas személyre szóló - fiai nevét is magán viselő – aranyszínű Predator cipőt készített az angol futballklasszisnak a 100. válogatott mérkőzésére, amelyben a franciák elleni barátságos meccsen lépett pályára 2008. március 26-án. Beckham számára nem igazán hozott szerencsét a cipő, mivel Anglia 1-0-ra kikapott, ráadásul még sárga lapot is kapott az első félidőben. Sokáig azonban úgy tűnt, a világ valaha volt egyik legismertebb és legsikeresebb futballistája el sem éri ezt a bűvös határt, mivel előbb Steve McClaren, majd egy darabig Fabio Capello szövetségi kapitány is mellőzte a nemzeti csapattól.

Ugyan Beckham nem tervezte a visszavonulást, de 2010 tavaszán olyan súlyos Achilles-ín sérülést szenvedett, hogy kénytelen volt fél évet - azzal együtt a világbajnokságot is - kihagyni. A történtek után már nem tért vissza a válogatottba, ahol 1996-ban mutatkozott be, a Moldova elleni világbajnoki selejtezőn. Összesen 115-ször volt válogatott, ebből 59-szer csapatkapitányként játszott és tizenhét gólt szerzett Angliának.

Az angol ikon cipőjének 4600 font (2 millió forint) az induló ára, de a Graham Budd Auctions sportereklyékért felelős vezetője, David Convery szerint nem kizárt, hogy ennél jóval magasabb összegért, akár 8-10 ezer fontért is elkelhet.

"Nem vitás, hogy David Beckham nemcsak legendás játékos, hanem ezzel az aranyszínű cipővel stílusforradalmat indított el".

Legszebb öt válogatott gólja: