Rékasi Károly: Nem kicsit kapott frászt a családom

Rékasi Károly
Vágólapra másolva!
Rékasi Károlynak el kellett hagynia a TV2 Farm VIP című műsorát, erről már korábban beszámoltunk. A színésznek olyan egészségügyi problémája lett, ami miatt hetekig pihennie kellett. Elárulta, a családja is természetesen nagyon megijedt, amikor kiderült, hogy milyen súlyos következményei lehetnek annak, ha nem tartja be az orvosa utasításait. Fennállt a trombózis gyanúja, és ha továbbra is sérülten versenyzett volna, akár el is veszíthette volna a lábát.
Vágólapra másolva!

Rékasi Károly arról beszélt legutóbbi interjújában, hogy a műsor producerével együtt hozták meg a döntést, miszerint elhagyja a farmot.

– kezdte a Borsnak a színész, aki nehezen engedte el a versenyt.

Az orvosok először egy mélyvénás trombózisra gyanakodtak, ami önmagában is már komoly dolog, aztán kiderült, hogy egy pangó folyadék okoz újabb problémákat a lábamban, ami gátolja a keringést. Amennyiben ez nem tud eltávozni, műtétre kerül sor, vagy a legrosszabb esetben elhal a végtag, és elveszíthetem a lábamat. Az előre vetített lehetőségektől pedig igenis megijedtem, elmondták, amennyiben nem jegelem, és nem pihentetem minimum 10-12 napon keresztül, ezekkel következményekkel számolnom kell" – magyarázta Rékasi Károly. Ahogy fogalmazott, úgy gondolta, nincs értelme annak, hogy közel két héten át fölpolcolt, jegelt lábbal csak feküdjön, ezzel gátolva a versenytársai előrejutását. Ők voltak, akik felhívták a figyelmét arra, hogy valami nincs rendben a lábával.

"Amikor a napi feladat után összeült a csapat, egyikük kérdezett rá, látom-e, hogy másfélszeresére duzzadt az alsó lábszáram. A lányok és Zsolti gazda unszolására vállaltam, hogy bevigyenek a kórházba. Bevallom őszintén, összeomlottam a diagnózis hallatán."

Elárulta, a családjára: feleségére, Pikali Gerdára és gyerekeire is ráijesztett.

A fiam szállított rendszeresen kontrollvizsgálatokra, még csak véletlenül sem hagyta, hogy félrevetítsek az állapotommal kapcsolatban. Ott volt bent, és ő kérdezte a vizsgálatot végző szakorvost. Elképesztő volt! Én már a tíz nap letelte előtt úgy éreztem, tudok járni, de figyelmeztettek: tilos. Ekkor Zsigmond azt mondta: "édesapa, kezdj el járkálni, és tedd a dolgodat, de tudd, hogy én semmiben nem leszek a segítségedre a továbbiakban, amennyiben bármi lesz a következménye!" Nem volt más választásom, komolyan kellett vennem, és szót fogadtam az utasításoknak."

tv2