Neymar máris távozhat Szaúd-Arábiából, egy másodosztályú csapatnál folytathatja

Neymar
(FILES) Brazil's forward Neymar gestures during the 2026 FIFA World Cup South American qualification football match between Brazil and Venezuela at the Arena Pantanal stadium in Cuiaba, Mato Grosso State, Brazil, on October 12, 2023. Brazilian star Neymar was discharged from the hospital in Belo Horizonte on November 4 after "good progress" following knee surgery on November 2, the Brazilian Football Confederation (CBF) said. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-bajnokság élvonalából a múlt héten kieső Santos FC elnöke elárulta, hogy volt egy telefonbeszélgetése a szaúd-arábiai al-Hilal csapatában szereplő Neymarral, aki azt sugallta, hogy a jövőben korábbi együtteséhez igazol.

A Santos egy drámai utolsó fordulót követően, története során először esett ki a brazil fociliga első osztályából, amit a szurkolók is nehezen viseltek. Pelé és Neymar korábbi csapatának elnöke, Marcelo Teixeira nem sokáig várt, és azt a döntést hozta, hogy amíg vissza nem jut a csapat az élvonalba, visszavonultatja Pelé egykori 10-es mezszámát. Az elnök továbbá elárulta, hogy telefonon beszélt Neymarral, akivel a Santoshoz való visszatéréséről is értekezett.

Neymar nyáron igazolt Szaúd-Arábiába, de Brazíliában már várják Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Mohammed Saad

„Azt mondta: »elnök úr, a 10-es mezszámot már visszavonultatta, amíg fel nem jutnak.

Ezen mosolyogtam, de bizakodó vagyok, és el fogok gondolkodni rajta. Remélhetőleg Neymar valóban visszatér, és akkor tényleg megéri erre várni" – nyilatkozta a Santos elnöke, Marcelo Teixeira a Santa Cecília TV-csatornának.

Neymar 10 év után térhet vissza a Santosba

Neymar 2003 és 2013 között játszott a Santosban, ahol világhírre tett szert. Tíz éve innen igazolta le a Barcelona, majd 222 millió euróért a Paris Saint-Germain játékosa lett,

idén nyáron pedig 90 millió eurót fizetett és 2025 nyaráig szóló szerződést kínált a 31 éves brazil focistának a szaúd-arábiai al-Hilal.

Az új csapatában azonban mindössze öt mérkőzésen lépett pályára, amelyeken egy gólt szerzett, ugyanis Neymar a brazil labdarúgó-válogatott Uruguay ellen 2-0-ra elveszített vb-selejtezőjén súlyosan megsérült egy ütközés után. Várhatóan nagyjából tavasz közepén léphet újra pályára – egyelőre kérdés, hogy melyik csapat színeiben.