Novak Djokovics kifakadt a teniszszövetség elképesztő döntése után

tennis Horizontal
Serbia's Novak Djokovic reacts during the first round-robin match against Denmark's Holger Rune at the ATP Finals tennis tournament in Turin on November 12, 2023. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Darren Cahill és Simone Vagnozzi, azaz Jannik Sinner edzői nyerték a férfi profi tenisztornákat szervező ATP Év edzője díját. Novak Djokovics a döntés után gratulált a díjazottaknak, majd a saját edzőjének is üzent, csípős megjegyzést téve az ATP részére.

Jannik Sinner idén megnyerte a torontói 1000-es tornát, döntőbe jutott a világbajnokságon, és Olaszországot Davis-kupa-győzelemhez segítette. A szezont 64 győzelemmel és 15 vereséggel záró 22 éves teniszező az első olasz férfi lett, aki a legjobb ötben zárta az évet a világranglistán, a 2023-as teljesítményéért pedig megkapta az ATP közönségdíját és a legtöbbet fejlődött játékos díját is.

Sinner idén négy egymás elleni meccsből kétszer is legyőzte Djokovicsot – a kivétel a wimbledoni elődöntő és a vb-döntő volt Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Djokovics együttérez Ivaniseviccsel

Az Év játékosának választott Novak Djokovics a saját díjának örült, azon azonban kifakadt, hogy Sinner sikereinek köszönhetően az olasz edzői – Darren Cahill és Simone Vagnozzi – kapták az ATP Év edzője díját, nem pedig a szerb világelső trénere, Goran Ivanisevic. Djokovics edzője legutóbb 2018-ban nyerte el ezt az elismerést, akkor még Marián Vajda segítette a munkáját.

Djokovics idén a vb mellett többek között az Australian Opent, a Roland Garrost és a US Opent is megnyerte, míg a negyedik – wimbledoni – Grand Slamen döntő szettben kapott ki a fináléban. A szerb gratulált Sinner edzőinek, majd hozzátette, szerinte úgy tűnik, a negyedik GS-trófea is kellett volna, hogy elismerjék az ő edzőjét.
„Goran, azt hiszem, 4 Slamből 4-et meg kell nyernünk ahhoz, hogy talán (és úgy értem, talán) az év edzőjének tekintsenek. Drága edzőm,

vélte Djokovics.