Ez a ház olyan, mintha a híres Nagy Gatsby regény ihlette volna

The Great Gatsby, kastély
A Nagy Gatsby című filmben szereplő kastély
Vágólapra másolva!
Az írok közismert trükkje, hogy történeteik bizonyos részletei nagyon valósághűek. Nincs ez másképp a helyszínekkel sem, hiszen ezek erőteljes vonzerővel bírnak, és közelebb hozzák a műveiket az olvasókhoz. Nemrég egy ilyen pompázatos kastély került az ingatlanpiacra. Az épület teljesen olyan, mintha a Nagy Gatsby íróját, F. Scott Fitzgerald-ot ihlette volna meg, habár akkoriban még nem is létezett. A mesés kastély most eladó. 
Vágólapra másolva!

Ez a Gold Cost épületegyüttes a valóságban is épp olyan előkelő, mint a legendás Jay Gatsby fiktív lakhelye. A Kings Landing néven ismert ház nyolc hektár vízparton fekszik Long Island északi részén, Kings Pointban, ahol egykor F. Scott Fitzgerald élt. A csillogó kúriákkal telezsúfolt környék ihlette a West Egg nevű fiktív enklávét, ahol A Nagy Gatsby játszódik.

A Nagy Gatsby című filmben szereplő kastély Forrás: Warner Bros. Pictures

A látványos birtok 1928-ban épült, 5574 négyzetméternyi területen terül el, öt emeleten van benne 18 hálószoba, 24 teljes és négy darab fél fürdőszoba. Állítólag méretével még a Fehér Házat is túlszárnyalja.

A szokásos fogadószobák mellett ez az otthon a Nagy Gatsby is ismert szórakoztatást is kiszolgálja, valamint olyan luxus felszereltséggel rendelkezik, mint egy fedett vízi park, teniszpálya, beltéri és kültéri medencék, egy vízicsúszda, a vízpartra vezető szökőkutak, egy kaszinó, egy bowlingpálya, egy játékterem, egy szalon, egy szauna és egy gőzfürdő, egy üveglift, valamint több bálterem, borospince, gyógyfürdő és garázs.

A könyvben a narrátor Nick Carrawaya a birtokról órákon át bámulja első szerelmének, Daisy Buchanan-nak a víz túlpartján álló házát, Jay Gatsby kastélyának pazar, díszes kertjében pedig számos partijelenet játszódik.

Az épületben minden szoba lenyűgöző pompával van berendezve, és olyan építészeti részletek találhatók benne, mint az ólomüveg mennyezet, a mozaikcsempék és az intarziás márványpadló. A túlméretezett ablakok csodaszép kilátást nyújtanak a kinti lenyűgöző tájra.

A birtokhoz tartozik még két kiegészítő épület, amelyet személyzeti szállásként terveztek.

Habár a ház nem létezett abban az időben, amikor Fitzgerald a Gatsby-t írta, hiszen az 1925-ben jelent meg, és az ingatlan csak 3 évvel később épült, reprezentálja a környéken található sok más ház stílusát, amelyek viszont már előbb is készen voltak, és amelyek így könnyen inspirálhatták Jay Gatsby hírhedten fényűző rezidenciáját. A meseszép birtok most felkerült az ingatlanpiacra, így 45 millió dollárért bárki megvásárolhatja.