Vágólapra másolva!
A portugál Ligakupa 3. fordulójában a Benfica 4-1-re legyőzte az AVS csapatát a lisszaboni Estádio da Luzban. A találkozó azonban nem a Benfica sikeréről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a mérkőzés félidejében egy vendégszurkoló a kislányai szeme láttára megkéselt egy Benfica-szurkolót. 

A portugál Record azt írja, hogy a nézeteltérés egy ülőhely miatt kezdődött a harmadik szinten, a 38-as szektorban, miközben az áldozat két kiskorú lánya nézte a meccset.

Késeléses támadás történt a Benfica Ligakupa-meccsén Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Az összetűzés a félidőben történt, a leszúrt férfit a Santa Maria kórházba szállították, szerencsére nincs életveszélyben.

Ami a támadót illeti, még mindig szökésben van, és a hatóságok a stadionban készült videófelvételek alapján próbálják majd beazonosítani.

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az Estádio da Luz lelátóján történt incidenst. A sérült szurkolónak mielőbbi felépülést kívánunk és köszönjük a helyszínen jelen lévő mentőszolgálatok gyors beavatkozását. A liga megkéri meccs biztonsági műveletéért felelős hatóságokat, hogy gyorsan és hatékonyan határozzák meg, ki a felelős a történtekért, és tegyenek megelőző intézkedéseket, hogy hasonló helyzetek ne ismétlődhessenek meg a portugál stadionokban" – olvasható a Portugál Liga mérkőzés után kiadott közleményében.