Elöntötte az árvíz Budapestet, Karácsony Gergely mégsem tesz semmit, csak szelfizik

Budapest, árvíz, Duna, 2023.12.27.,  árhullám,
Vágólapra másolva!
Bár Karácsony Gergely főpolgármester másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon, és a budai, illetve a pesti alsó rakpartot is lezárták már hétfőn a gépjárműforgalom elől, a Római-parttal nem foglalkozik a főváros vezetése - közölte a Metropol. 
Vágólapra másolva!

A főpolgármester ugyan lezárta a budai, illetve az alsó rakpartot a járműforgalom elől, de valamiről kellemetlenül megfeledkezett: a Római-parttal. Úgy tűnik, Karácsony Gergely szerint ha másodfokúra emeli az árvízvédelmi készültséget, azzal az ő részéről meg lett oldva a helyiek gondja. Pedig a III. kerületiek világosan felszólították a tegnapi napon a főpolgármestert, hogy intézkedjen. Az alábbiakban az Egyesület a Római Partért MTI-hez eljuttatott közleményét idézzük:

Korábban a Metropolnak nyilatkoztak a kétségbeesett helyiek arról, hogy kénytelenek kezükbe venni az irányítást: kénytelenek homokzsákokat pakolni és menekíteni az értékeiket és jószágaikat. Ezenfelül a főpolgármesternek is üzentek a kialakult helyzettel kapcsolatban:

Az önkéntesek bármelyik sarkon vagy utcában lévő csoporthoz csatlakozhatnak, de a part menti gát építésének ellenzőit is várjuk szeretettel lapátolni, Karácsony Gergely, Szabó Tímea vezetésével

- nyilatkozta a lapnak dr. Búzás Antal Győző helyi lakos, az Egyesület a Római Partért elnöke. Továbbá Karácsony Gergely mellett felszólította Gyurcsány Ferenchez tartozó Kiss László kerületi polgármestert is, hogy "oltassák be magukat hepatitisz ellen és menjenek zsákot tölteni".

A portál megszólította Egri Gábort, az Egyesület a Római Partért alelnökét is, aki többek között úgy nyilatkozott:

Hozzátette: a helyiek elszántsága nélkül hatalmas katasztrófa fenyegetné az ott lakókat Karácsony Gergely miatt.

Ezzel szemben a főpolgármester a mai napig nem reagált érdemben a Római-part helyzetével.

Továbbra is látványos képeket posztolgat a közösségi oldalán a Duna vizéről. Karácsony Gergelytől ma is kizárólag magát volt képes fotózgatni, ezúttal Tüttő Kata főpolgármester-helyettes társaságában. Emlékezetes, amikor leesett egy nagyobb mennyiségű hó Budapest városára, akkor a kötelezettségeinek elvégzése az Andrássy-úton örömködött a hó láttán melyről büszkén el is dicsekedett a követőinek.

Pedig teendője lenne Karácsonynak. Búzás Antal Győző is arra hívta fel a figyelmet, hogy ha nem is zárják le, akkor legalább kivezényelhetné a közterület-felügyeletet, vagy szalagkorláttal jelezhetnék a felelőtlen bámészkodóknak, hogy ne veszélyeztessék a saját maguk épségét azzal, hogy kimennek fotózkodni a Római-partra, és ne hátráltassák a munkálatokat.

- mutatott rá az elnök. Mint ismert, a BRFK kedden arra figyelmeztetett, hogy a Duna emelkedő vízállása miatt a lezárt budai és pesti alsó rakparton is veszélyes a gyalogosoknak tartózkodni.

Amennyiben Karácsony Gergely elfogadja a meghívást, és lapátot ragad vagy segít bármiben a III. kerületieknek, arról azonnal beszámolunk.