A tehetetlen Karácsony Gergely vigyorogva szelfizett, miközben kiöntött az árvíz Budapesten

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely a budapesti árvízhelyzet (nem) kezelésével, az előkészületek elmulasztásával, az árvízben érintett budapestiek cserbenhagyásával ismét bebizonyította, hogy amikor cselekedni kellene, akkor tutyimutyin áll és tehetetlenül néz. Rosszabb esetben szelfizik. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mit (nem) tett meg Karácsony Gergely és a főváros baloldali vezetése azóta, hogy a Duna elárasztotta a rakpartokat.
Vágólapra másolva!

Hiába kértek segítséget a Római-part lakói

Egri Gábor, az Egyesület a Római-partért alelnöke saját költségéből húzta fel azt a kétszáz méter hosszú, homokzsákokból álló gátat, amelytől saját tulajdonának és a Római-part más lakói tulajdonának védelmét remélték a helyiek. Karácsony Gergely és Kiss László, a kerület DK-s polgármestere semmiféle segítséget nem nyújtott a december közepén már világosan látható árvízzel, és a majd a víz által okozott károkkal szemben.

Az árvíz tetőzése Budapesten, a Római-parton, 2023. december 28-án Fotó: Csudai Sándor - Origo

— üzente akkor Egri Gábor Karácsony Gergelynek és Kiss Lászlónak, akik semmit nem tettek.

Az árvíz tetőzése Budapesten, a Római-parton, 2023. december 28-án Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egri Gábor a Metropolnak azt nyilatkozta, hogy az egyesülete azért hívta ki a terepre a két baloldali politikust, hogy a saját szemükkel lássák, mit jelent Karácsony Gergely azon döntése, hogy a főváros nem nyújt segítséget a helyieknek. A baloldali főpolgármester döntése nyomán egy mintegy 70 hektárnyi terület és azon 2 ezer ember élete és vagyontárgyai kerültek veszélybe az árvíz révén.

A helyieknek és különösen Egri Gábornak az elmúlt négy árvíz elleni védekezés több mint 100 millió forintjába került.

— jellemezte a főpolgármester viselkedését Egri Gábor.

A főváros baloldali vezetése áttervezte az épülő gát nyomvonalát

A Karácsony Gergely nevével fémjelzett fővárosi közgyűlés annak ellenére döntött annak a gátnak az új nyomvonaláról, amivel a főváros 70 éve adós a Római-parton élőknek, hogy már korábban törvény, illetve jogszabály rendelkezett annak helyéről. Ezek a lefektetett alapok a parthoz közel jelölték meg az építendő gát helyét. A gátépítést előkészítő szakmai vélemények alapján mobilgátat kellene felhúzni a partra és nem egy fix vasbeton építményt, amit a főváros irányzott elő.

De Karácsony Gergely szakmailag teljesen indokolatlan, megmagyarázhatatlan lépése volt az is, hogy a gátépítés kapcsán a budapestiek véleményeztetésére támaszkodott, nem pedig a Rómain élők jogos igényeire. A helyiekkel szemben a főváros baloldali vezetése mindig csak egyoldalú döntéseket közölt.

Karácsony Gergely Forrás: Fazekas Máté

Szelfizgetés érdemi cselekvés helyett

Karácsony Gergely, miután másodfokúra emelte a készültséget, gyakorlatilag semmit sem tett - csupán lezárta az alsó rakpartokat. A Római-parttal azonban továbbra sem foglalkozott egy percet sem.

Árvíz Budapesten 2023. december 29-én Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Egyesület a Római-partért el is juttatott egy közleményt az MTI-hez, amellyel a teljes budapesti lakosság figyelmét felhívták Karácsony Gergely és a III. kerület polgármesterének teljes cselekvésképtelenségére. A közleményben ez állt:

Miközben tehát a helyiek a saját kezükbe vették az árvízhelyzet megoldását, homokzsákokat pakoltak és saját költségükre védekeznek a kiáradt Duna ellen, Karácsony Gergely látványos képeket posztolgat a Facebookon a Duna vízállásáról, és saját magáról, ahogy Tüttő Kata társaságában csónakázik.

Persze sok újdonság nincs a főpolgármester viselkedésében, hiszen a budapesti hóhelyzet „kezelése" is annyiban merült ki nála, hogy a hó eltakarítása helyett annak szépségére próbálta felhívni a budapesti lakosok figyelmét.

Semmit nem tesz a főváros a Római-partért

Búzás Antal Győző, az Egyesület a Római-partért elnöke jelezte, hogy ha a főváros baloldali vezetése nem is tesz semmit a Római-part lakóinak vagyon- és életvédelme érdekében, akkor Karácsony Gergely és a baloldali városvezetés legalább annyit csinálhatna, hogy kivezényelhetné a közterület-felügyeletet. Ha erre sem képesek, akkor egy egyszerű szalagkorláttal jelezhetnék a felelőtlen bámészkodóknak, hogy ne veszélyeztessék a saját maguk épségét azzal, hogy kimennek fotózkodni a Római-partra, és ne hátráltassák azokat a munkálatokat, amiket így a helyiek kénytelenek elvégezni.

Az árvíz tetőzése Budapesten, a Római-parton, 2023. december 28-án Fotó: Csudai Sándor - Origo

— mondta Búzás Antal Győző.

A leghátborzongatóbb az volt, amikor Karácsony az árvíz közepén a Duna szépségéről kezdett elmélkedni a Facebook-oldalán.