Senkinek nem kell a Facebook virtuális valósága

meta oculus quest vr virtuális valóság vr-headset fejsisak facebook
A Meta boltjainak legfontosabb dolga a Quest headsetek demózása és eladása lesz
Vágólapra másolva!
Miután Mark Zuckerberg hónapok óta ki sem ejtette a száján a metaverzum kifejezést és a Meta Quest 2, a cég virtuális valóság headsete is végleg megtartotta a karácsonyi akciós árát.
Vágólapra másolva!

Meglátása szerint örömhírrel indította az évet Mark Zuckerberg multinacionális vállalkozása, mostantól kezdve véglegesen annyiba kerül az előző generációs Meta Quest 2 virtuális valóság headsete, mint amennyiért „ünnepi leárazás" címszó alatt már hónapok óta megvásárolható volt.

Teljesen elszökött tavaly a virtuális valóságos ipart hajtott gőz Forrás: Meta Platforms

Konkrétan a termék 128 GB háttértárú változata 350 euró helyett 300 euróba, míg a 256 GB-os kiadása 400 euró helyett 350 euróba kerül. Ez a headset az önállóan működni képes típus, nem kell PC-hez vagy mobilhoz csatlakoztatni, közvetlenül felkapcsolható az internetre és elérhetőek rajta a tartalmak.

A Quest 2 árának végleges csökkenése persze jó hír, azonban nem látszik, hogy 50 eurók elengedése miként jelentene kellő motivációt a széles közönség számára a virtuális valóság kipróbálására. Tavaly szinte semmi pozitívat sem lehetett hallani a technológia kilátásairól, a Sony PlayStation 5 konzolhoz készült PSVR2 headset is sokkolóan a radar alatt repült, Mark Zuckerberg pedig hónapok óta ki sem ejtette a száján a metaverzum kifejezést, helyette inkább végítéletnapi bunkert építtet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!