Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Bayern München és a német válogatott világbajnok legendájának folyamatosan romlik az állapota. A "Császárnak" becézett 78 éves legendáról a testvére osztott meg információkat, állítása szerint Franz Beckenbauer nem érzi jól magát és a memóriájával is gondok vannak.

Folyamatosan romlik az egészségi állapota Franz Beckenbauernek, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet nyert a német válogatottal.

- idézi a Bors a Marcára hivatkozva Waltert, Franz Beckenbauer testvérét, aki szerint a császár tavaly április óta egyre rosszabbul van.

Franz Beckenbauer, Lothar Matthäus és Andy Brehme az 1990-es vb után Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Eilmes

Walter szerint a 78 éves Franz Beckenbauernek a memóriáját is érinti a probléma, és nincs esély a javulásra. Ráadásul az elmúlt években számos további problémákkal szembesült, két szívműtéten esett át és csípőprotézist kapott, a jobb szemére pedig elvesztette a látását.

Tavaly augusztusban Lothar Matthäus, aki játékosként Beckenbauer irányításával nyert világbajnoki címet, aggasztó véleményt fogalmazott meg a Császár egészségével kapcsolatban.

- mondta Matthäus, aki szövetségi kapitányként a magyar válogatottat vezette.

Január 2-án, kedden a német ARD műsorszolgáltató bemutatta a "Beckenbauer" című dokumentumfilmet, amely a német futball egyik legnagyobb legendájának életével foglalkozik. Feltűnő, hogy a főhős nem szólal meg benne, kizárólag régi felvételeken idézik meg.

Rengetegen aggódnak Franz Beckenbauerért Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A világ egyik legjobb játékosának tartott Beckenbauer 103-szor lépett pályára a német válogatottban, ebből háromszor a világbajnokságon. 1974-ben a döntőben Hollandiát legyőzve emelhette a magasba a trófeát. 16 évvel később pedig ő lett a világon az első, aki játékosként és edzőként is világbajnokságot nyert.