Alvó utast akart kirabolni egy férfi a villamoson - videó

Vágólapra másolva!
December elején a Móricz Zsigmond körtéri villamosmegállóban próbált meg kifosztani egy alvó utast egy férfi. Átkutatta a férfi zsebeit, majd megtalálta a pénztárcáját, amiben azonban nem volt pénz. A tárcát visszatette, de a rendőrök elfogták.   
Vágólapra másolva!

Tavaly december 2-án hajnalban egy férfi felszállt a Móricz Zsigmon körtéren a villamosra, ahol észrevette, hogy egy utas elaludt.

Mellé ült, majd kivette a zsebéből a tárcát, amiben nem volt pénz, csak aziratok és bankkártya.

A férfi ezért visszatette a tárcát az utas háta mögé.

Ezután le akart szállni a villamosról, mintha nem is tett volna semmit. A rendőrök azonban látták, mit tett, egy gyorsna elfogták.

Az ügyészség a férfit a büntetett előélete miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A bíróság a férfit kifosztás miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év fegyházbüntetésre ítélte. A döntés nem jogerős.

Korábban a 6-os villamoson egy szintén többszörösen büntetett előéletű férfi rabolt ki egy alvó utast. A 4-6-os villamosn sokszor előfordul hasonló eset. Két éve májusban egy férfi naponta többször rabolt ki alvó utasokat, egy másik férfi a Margit-sziget és a Margit híd budai hídfő megállók között járkált, miközben kirabolta az alvó utasokat.

Volt olyan eset is, mikor egy férfit előtte ítéltek el ugyanezért, de ez nem zavart, másnap ugyanúgy folytatta az utasok kifosztását.