Kiderült, ki lehet Kim Dzsongun utóda

KIM Dzsong Un
Észak-Phjongan tartomány, 2023. március 20. Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által 2023. március 20-án közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) és lánya, Kim Dzsu E megtekint egy március 18-i kezdetű kétnapos taktikai gyakorlatozást Észak-Phjongan tartományban. A phenjani vezetés március 19-én rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel Észak-Phjongan tartományból a Keleti-tenger irányában. A japán védelmi minisztérium szerint a rakéta 800 kilométeres távolság megtétele után a tengerbe csapódott. MTI/EPA/KCNA
Vágólapra másolva!
Kim Dzsong Un kislányát apja nyilvánvaló örökösének tekintik – közölte először a dél-koreai titkosszolgálat, miután olyan spekulációk merültek fel, hogy az észak-koreai uralkodó őt készíti fel arra, hogy annak a dinasztiának negyedik tagja legyen, amely több mint hét évtizeddel ezelőtti alapítása óta vezeti az országot.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint a feltehetően 10 éves Kim Dzsu E-ről intenzív nemzetközi spekulációk folynak azóta, hogy 2022 novemberében először jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor édesapjával együtt nézte meg egy nagy hatótávolságú rakéta kilövését.

Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által 2023. március 20-án közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) és lánya, Kim Dzsu E megtekint egy március 18-i kezdetű kétnapos taktikai gyakorlatozást Észak-Phjongan tartományban. A phenjani vezetés március 19-én rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel Észak-Phjongan tartományból a Keleti-tenger irányában. A japán védelmi minisztérium szerint a rakéta 800 kilométeres távolság megtétele után a tengerbe csapódott. MTI/EPA/KCNA Forrás: MTI/EPA/KCNA/-

A hír nem sokkal azelőtt jelent meg, hogy az északiak tüzérségi gyakorlatot tartottak a határnál.

A tevékenység nem ritka, ez nem jelent háborút, viszont számos kellemetlenséget okoz, most is evakuálni kellett a szigetek lakosait. De az sem lehetetlen, hogy fegyveres konfliktus alakul ki a két Korea között, mint azt megírtuk, ugyanis a két Korea kihátrált a kölcsönös bizalmat építő megállapodásukból és az északiak elutasítják a kiegyezést és a két Korea egyesítését.

Ilyen körülmények közepette és ismerve Észak-Korea zártságát és belső szabályait, belpolitikai viszonyait mindensetre meglepő, ahogyan kezelik a fiatal Kim Dzsong E-t. Több olyan jelenségről is ír The Guardian, amely azt mutatja, hogy a jövőbeni önkényuralmi vezetőt - akivel kapcsolatban csak találgatások folynak, hogy vannak testvérei, vagy egyke - láthatjuk a még csak 40 éves diktátor mellett.