Kolumbiai drogdílert fogtak el a rendőrök Budapesten

További tíz ember letartóztatását indítványozta az ügyészség droghálózattal összefüggésben, drog, droghálózat
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
Arról tettek bejelentést a rendőrségnek tavaly novemberben, hogy egy férfi drogot árul a budapesti József körúton. Amikor igazoltatni akarták menekülni kezdett, egy közeli építkezésen próbált elbújni. A rendőrök azonban megtalálták és elfogták a kolumbiai férfit, akinek az ottohában rengeteg pénzt és dorogot találtak. Még a migráns szobatársánál is találtak kábítószert.   
Vágólapra másolva!

Egy helyi lakos tett bejelentést tavaly november 9-én, miszerint egy kolumbiai férfi drogot árul a József körúton. Két rendőr ment a helyszínre, majd a bejelentő megmutatta nekik, melyik férfi a drogdíler.

Ezután a rendőrök oda mentek a gyanús férfihoz, hogy igazoltassák. Azonban a férfi hátrálni kezdett, annak ellenére, hogy többször felszólították, álljon meg, majd menekülni kezdett. 20-25 méter után a drogdíler a Stáhy utcába futott be, ezért nyomtalanul eltűnt a rendőrök elől. Eközben a rendőrök erősítést kértek. Egy térfigyelő rendőr is hallotta a kérést, ezért a kamerákon keresztül figyelte a menekülő dílert.

A férfi egy fehér autó tetejére dobta a hátizsákját, majd berohant egy Gyulai Pál utcai építkezésre.

A kép illusztráció. Forrás: ugyeszseg.hu

A többi rendőr azonnal lefoglalta a hátizsákot. Közben a két rendőr bement az építkezésre, ahol a biztonsági őr elmondta, a férfi valóban oda rohant be. A rendőrök körbevették az épületet, lezárták a kijáratokat, amíg a két rendőr átkutatta az építkezést. A férfi az alagsorban, a lépcső alatti tárolóhelyiségben rejtőzött el.

Amikor a rendőrök megtalálták a férfit, éppen egy hordóba próbált elrejteni 70.000 ezer forintot és három mobiltelefont.

A mobilokat lefoglalták és az azokon talált adatok alapján kiderült, hogy a férfi egy drogdíler.

A 36 éves kolumbiai férfi lakását is átvizsgálták a nyomozók, ahol több millió forintot és fél kiló drogot találtak.

Emellett telefonokat és lapotokat, valamint két útlevelet is. A férfi nigériai szobatársánál 7,04 gramm drogot találtak, ezért őt kábítószer birtoklással gyanúsítják. Az ügyben még négy másik embert is kihallgattak, akikről valószínűsíthető, hogy ők is dílerek.

A kolumbiai férfit kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják. Emiatt a férfit november 11-én letartóztatták. A nigériai lakótársa szabadlábon védekezhet.