Vágólapra másolva!
Az olimpiai címvédő Franciaország 39-29-re legyőzte Észak-Macedóniát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitómérkőzésén, szerdán Düsseldorfban.

A Telekom Veszprém francia játékosai közül a balszélső Hugo Descat mind a hét lövését gólra váltotta, a beálló Ludovic Fabregas és az irányító Kentin Mahé három-három, a szintén irányító Nedim Remili egy alkalommal talált be.

A düsseldorfi labdarúgóstadionban, a Merkur Spiel-Arenában sportági világcsúcsot jelentő 53 ezer néző látta a mérkőzést. Az eddigi rekordot a 2014 szeptemberében 44 189 szurkoló előtt rendezett Rhein-Neckar Löwen - HSV Hamburg német bajnoki találkozó jelentette a frankfurti futballstadionban.

Nézőcsúcsot hozott a kézi-Eb nyitómérkőzése Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

- nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről Ilyés Ferenc, a magyar szövetség elnöke. Hozzátette,

sokan be sem jutottak a stadionba, és eladó jegy reményében várakoztak a bejáratoknál.

"Nagyon jól fel van építve a program, aki számít a német kézilabdasportban, azt meghívták, például a teljes 2007-es világbajnok csapatuk itt van" - mondta a játékosként 229-szeres válogatott Ilyés. Elárulta, találkoztak az európai szövetség vezetőivel, akik nagyon boldogok, hogy mennyire sikeres a rendezvény, és nem csak a szerdai, hanem az egész torna annak ígérkezik.

A házigazda német válogatott 27-14-re legyőzte Svájcot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság első játéknapján, szerdán Düsseldorfban. Az 53 568 néző előtt rendezett mérkőzésen a német Juri Knorr volt a mezőny legeredményesebb játékosa, aki 12 lövésből hat gólt szerzett.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Franciaország - Észak-Macedónia 39-29 (17-13)
Németország-Svájc 27-14 (13-8)