Mentőhelikopter szállította kórházba a horrorbukást szenvedő világbajnok síelőt

Horizontal
France's Alexis Pinturault is evacuated by helicopter after he crashed during the men's Super-G event at the FIS Alpine Skiing World Cup event in Wengen on January 12, 2024. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok francia sílegendát, Alexis Pinturault-t pénteken mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután horror balesetet szenvedett a wengeni szuper-G világkupa-versenyen.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes síelőnek alig egy hete született meg a kislánya, Olympé, emiatt az adelbodeni óriás-műlesikló versenyt is kihagyta, hogy részt vehessen a szülésen, majd csütörtökön visszatért a sívilágkupa wengeni állomásán, ahol péntekek hatalmasat bukott. A 34-szeres vk-győztes elveszítette az egyensúlyát egy ugrató előtt, az érkezés után pedig elvesztette uralmát a lécei fölött és elesett, nagy sebességgel csúszott lefelé a lejtőn, nagyjából 50 métert zuhant.

Minden idők legeredményesebb francia síelője horrorbalesetet szenvedett Forrás: AFP/Marco Bertorello

A pályabírók és az orvosi stáb tagjai azonnal a segítségére rohantak, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. A baleset miatt a verseny közel félórára félbeszakadt.

A Francia Sí Szövetség arról számolt be, hogy a 32 éves sportoló bal keze eltörött, majd később az is kiderült, hogy a bal térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így minden bizonnyal véget ért a szezonja.

34 vb-győzelmével Pinturault a világbajnokságok történetének legeredményesebb francia síelője.