Brutális csalási módszer terjed Magyarországon

számítógép, figyelmezetetés, csalás  kiberbűnözés, internet
Vágólapra másolva!
Hosszabb szünet után ismét felütötte a fejét Magyarországon az úgynevezett disznóvágás-átverés, amellyel csalók olyanokat vágnak át, akik a megtakarításukat szeretnék befektetni.
Vágólapra másolva!

A disznóvágás-átverés egyfajta befektetési csalás, amivel a tapasztalatlan és óvatlan befektetőket veszik célba a csalók.

Az átverő általában magas megtérüléssel és fényűző életmóddal kecsegtető befektetési lehetőséggel vezeti meg az áldozatát.

Ez egyébként egy hosszú időn keresztül kivitelezett átverés, a csalók ugyanis képesek nagyon sok időt szánni arra, hogy az áldozat bizalmába férkőzzenek, ehhez pedig közelről tanulmányozzák annak szokásait, és kezdetben megcsillantják előtte a „profit" lehetőségét is.

Miután azonban a bizalom már felépült, a csaló egyre nagyobb és nagyobb befektetésekre bírja rá áldozatát egy csalásra kifejlesztett platformon, hogy azután minden nyom nélkül felszívódjon, a befektető pénzével együtt. Ezt a csalási formát azért nevezik disznóvágásnak, mert a csaló előbb egy valótlan profittal „hizlalja fel" áldozatának bizalmát, mielőtt „levágná", megfosztva az összes pénzétől.

Erre az egyre inkább terjedő csalásra a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán, nem árt tehát vigyázni azoknak, akik a pénzük befektetésére készülnek. Ha bármi gyanús megnyilvánulást észlelünk, jobb nem belevágni az üzletbe, bármennyire is kecsegtetőnek tűnik - írja a Promotions.hu.

Más, Magyarországon terjedő veszélyes csalási kísérletekről itt és itt írt az Origo.