Sosem alázták még meg ennyire a játékosai az Európa-bajnok fociedzőt

Ázsia-kupa, sajtótájékoztató, Szaúd-Arábia, fociválogatott, Roberto Mancini
Saudi Arabian national team Head coach Roberto Mancini is attending a press conference ahead of the AFC Asian Cup 2023 Qatar Group F match between Saudi Arabia and Oman in Doha, Qatar, on January 15, 2023. (Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto) (Photo by Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottja kedden este, Omán ellen kezdi meg az idei, katari Ázsia-kupa küzdelmeit. Roberto Mancini szövetségi kapitány azonban már a nyitány előtt nem látott problémába ütközött, ugyanis három játékosa elhagyta a csapat edzőtáborát, amiért biztosnak vélték, hogy úgysem jutnak szóhoz a torna során.

A háromszoros Ázsia-kupa-győztes szaúdiak keretéből Naváf al-Akídí, Szalmán al-Farádzs és Szultán al-Ganám távozott idő előtt, így a helyükre Roberto Mancini villámgyorsan három új játékost hívott meg. Az elmúlt hetekben Libanon, Palesztina és Hongkong ellen is játszott felkészülési meccset Szaúd-Arábia, a három focista váratlan elhatározása ekkor született.

Roberto Mancininek gyorsan kellett találnia három új játékost Forrás: NurPhoto via AFP/Noushad Thekkayil/NurPhoto/Noushad Thekkayil

„A keret tagjai közül Szalmán felkészülési meccseken nem akart játszani, és Szultán sem akart szerepelni. Naváfot is többször megpróbáltam rábeszélni, hogy maradjon, de nem hallgatott rám. Nem a játékosok döntik el, hogy mikor kapnak lehetőséget, hanem én.

A válogatottban a hazájukban élő embereket képviselhetnék, és boldognak kellene lenniük, hogy a részesei lehetnek" – nyilatkozta Roberto Mancini.

Sosem hozták még ilyen helyzetbe Mancinit

Az olasz válogatottal játékosként világbajnoki ezüstérmes, szövetségi kapitányként Európa-bajnok Mancini tavaly augusztusban vette át a szaúdiak irányítását, és ugyan már 2001 óta dolgozik fociedzőként, elmondása szerint még sosem esett meg vele hasonló.

– mondta az 59 éves szövetségi kapitány.

A szaúd-arábiai fociválogatott Omán után Kirgizisztán és Thaiföld együttesével mérkőzik majd meg a katari Ázsia-kupa F csoportjában.