A Győr megnyerte BL-csoportját és ezzel továbbjutott a Debrecen is

GROS, Ana; ABBINGH, Lois
Győr, 2023. május 6. Ana Gros (b), a Győr és Lois Abbingh (j), az Odense játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében játszott Győri Audi ETO KC-Odense HB visszavágó mérkőzésen a győri Audi Arénában 2023. május 6-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az elmúlt kiírásban harmadik Győri Audi ETO a papírformának megfelelően könnyed, 29-21-es sikerrel őrizte meg hibátlan csoportkörbeli mérlegét szombaton a Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Ez egyben azt is jelenti, hogy megnyerte az A jelű nyolcast és negyeddöntőbe jutott, míg a korábban saját közönsége előtt vereséget szenvedő Debrecen továbbjutott a csoportból és játszhat a legjobb nyolcba jutásért.

Október elsején Győrben a házigazda 37-19-re ütötte ki az akkor még Háfra Noémit soraiban tudó montenegrói alakulatot, és ennek a találkozónak is esélyese volt a kisalföldi gárda, amelyben pihenőt kapott Stine Oftedal. A Győrnek saját hibátlan mérlege megőrzése mellett lehetősége volt megsegíteni a Debrecent is, ugyanis a vendégek sikere a hajdúsági gárda továbbjutását is jelentette.

Ana Gros (b) egy korábbi BL-mecsen Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Háromgólos sorozattal kezdett Ulrik Kirkely vezetőedző együttese, Ana Gros megszerezte 500. találatát győri mezben, míg Rü Unhi 100. mérkőzésen öltötte magára azt. Gyorsan ötgólos fórt alakított ki a Győr (3-8), és bár közelebb zárkózott a Buducnost, a szünetre négy találat volt közte a nem túl magas színvonalú mérkőzésen.

A pihenőt követően is szokatlanul sok hibával játszott a Győr, ám biztos előnyét ez sem veszélyeztette és könnyedén hozta a kötelezőt.

A Győr sikerével megnyerte a csoportot és közvetlenül a legjobb nyolc közé jutott, egyúttal biztosította a Debrecen továbblépését a csoportból, a hajdúságiak a negyeddöntőért játszanak majd.

Az utolsó percekben orrsérülést szenvedő Gros öt góljával a mezőny legeredményesebbje lett, Bruna Almeida de Paula négyszer volt eredményes, a hazaiaktól hárman zártak négy találattal.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 11. forduló: A csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 21-29 (13-17)
lövések/gólok: 37/21, illetve 45/29
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 0
kiállítások: 6, illetve 4 perc

korábban:
DVSC Schaeffler-Odense HB (dán) 22-35 (12-15)

B csoport:
korábban:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 26-28 (14-17)