Aláírt új csapatához a magyar válogatott focista

GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs. SC Freiburg 22 23 2022 2023 action DFL football Freiburg Hoffenheim league m Horizontal
August 19, 2023, PreZero Arena, Sinsheim, GER, 1st FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs SC Freiburg, DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. in the picture Attila Szalai (Hoffenheim), Roland Sallai (Freiburg) (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Szalai Attila, a német élvonalban szereplő Hoffenheim magyar futballistája egy másik Bundesliga-csapathoz, a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburghoz került kölcsönbe.

A Freiburg vasárnap a közösségi oldalán erősítette meg a szombati sajtóhírt egy fotóval és a "Herzlich Willkommen in Freiburg, Attila!" (Isten hozott Freiburgban, Attila) kiírással.

A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re diadalmaskodott, a 26 éves Szalai nem lépett pályára a Hoffenheimben, melynél 2027 júliusáig szól a szerződése.

"Jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetre" - jelentette ki Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója. "Attila rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, és azonnal a segítségünkre lehet" - utalt arra, hogy sérülés, illetve eltiltás miatt hiányosságaik vannak a védősorban.

Sallai Roland csapattársa lett Szalai Attila a Freiburgban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Hasan Bratic/Hasan Bratic

A 41-szeres válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen - négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón - mindössze 333 játékpercet gyűjtött.