Csak a kórházban derült ki, hogy öt hónapos terhes a szakállas férfiú

Hat órát töltött az óceánban a fiú, most felébredt a kómából kóma gyerek kórház gyerekkéz
Az egyik 12 éves fiút súlyos hasi sérülésekkel szállították a Huszti Járási Kórházba (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Mindennaposak a hétköznapi csodák a transzneműek világában. A transzlét szürke egyhangúságát például teherbe esett férfiak teszik izgalmassá. A La Repubblica című olasz lap tudósítása szerint egy a másik nemhez régebben „átigazolt" férfiról kiderült, hogy öt hónapos terhes.
Vágólapra másolva!

A cikkben Marco néven említett úrról (hölgyről?) a nemváltással együtt járó melleltávolítás során derült ki, hogy várandós. Pedig már évekkel korábban átesett az ilyenkor szokásos pszichológiai értékelésen, és már csak néhány „ecsetvonás" hiányzott a nagy átalakító művelet befejezéséhez. A hatóságok is elismerték, hogy a hölgyből úr lett, ezért férfi nevet adtak neki, szakállt növesztett, és már a méheltávolító műtétre készült. Nos, a beavatkozás késni fog, egy római kórházban felfedezték az előrehaladott terhességet, így kénytelen voltak abbahagyni a hormonterápiát.

– mondta Giulia Senofonte római endokrinológus.

A szülő szervezetében mind a férfi, mind a női hormonok magas szintje kardiológiai kockázatot jelenthet a gyermek számára. A kétfajta szteroid (tesztoszteron és ösztrogén) magas értékeinek kombinációja hatással van az egészségi állapotra, például a véralvadásra, a vérnyomásra is.

Senofonte szerint Marco úgy eshetett teherbe, hogy azt hitte, a hormonterápia blokkolja a menstruációs ciklust, de ez azért nem fogamzásgátló. Az ovuláció, a peteérés folytatódik, így fennáll a terhesség kockázata.

Nem ismeretlen az, hogy valaki teherbe esik, miközben nemi átalakuláson megy keresztül, számos ilyen esetet tapasztaltak az Egyesült államokban, ám Olaszországban – legalábbis eddig – nem volt ismert egyetlen hasonló eset sem. Vagy nem került nyilvánosságra.

„Új kihívás előtt állunk, és ezt nem könnyű megérteni" – nyilatkozta a La Repubblicának Matilde Vigneri pszichiáter és pszichoanalitikus, a Palermói Egyetem nemi elégedetlenséggel foglalkozó klinikájának a tanácsadója.

Az eset komoly reakciót váltott ki a konzervatív katolikus szervezet, a Pro Vita e Famiglia elnökéből, Toni Brandiból, aki a hagyományos családi értékekért küzd. Brandi a Timesnak kifejtette, hogy reméli, Marco terhessége azt eredményezi, hogy megváltozik a vélemény a nemek közötti váltással kapcsolatban.

– jelentette ki Brandi a brit lapnak.

A nemek közötti átmenetet Olaszországban egy 1982-ben – több mint 40 évvel ezelőtt – elfogadott törvény tette legálissá. Számos LMBTQ+ aktivista már nem tartja megfelelőnek ezt a törvényt. Szerintük Olaszország elmaradott a transzneműek jogainak elismerése terén.